Mennyi idősen pakolta össze a játékait maga után a gyereked?
1,5-2,5-ig összepakolta, akkoriban mindent elpakolászott, de valamiért leszokott róla.
Most 4 lesz, de rémálom a pakolás, úgy kell könyörögni neki, közben mondogatja, hogy jajj, de nehéz elpakolni.Persze képes rá, 2 évesen is képes rá, csak nehezen megy.
Fiam most 27 hónapos, de már 2 éves kora előtt is elpakolt maga után, persze csak ha megkérem. Meg eleinte mindig együtt pakoltunk. Pl mindig elpakoltam, ha elmentünk otthonról valahova, akár csak a boltba, vagy csak egy kicsit sétálni. Ez rögzült benne is. Igaz, hogy naponta többször is összepakoltam így a rumlit, (nem csak este egyszer mint sokan mások) de így a fiam is gyorsan megtanulta, és mindig megcsinálja ha megkérem rá.
De nem vagyok naív, biztos vagyok benne, hogy lesz még neki is olyan korszaka (talán nem is olyan soká), mikor könyörgés ellenére sem lesz hajlandó összepakolni... :)
A fiam 2,5 éves múlt, és összepakolja maga után a játékokat, ha megkérem. Este, fürdés előtt szoktam megkérni rá, nappal hagyom, hagy játsszon, amivel csak akar. A saját szobájában nem zavar vele senkit.
Igen, egy két éves gyerek már megérti.
De meg kellett nekem is magyarázni neki, hogy este miért kell összepakolni. Mert ha este felsír, és megyek hozzá, ne lépjek rá az autókra. Meg azt is mondtam, hogy mindennek megvan a helye, és oda rakjuk vissza, hogy amikor keressük, megtaláljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!