Vasárnap "maminál"(özvegy anyósomnál) töltött pár órát a 20hónapos kisfiam, nála is aludt ebéd után. Mi addig itthon élveztük a "szabadnapot". Ez már a 4. ilyen nap,1-2hetes időközönként. Anyósom találta ki, mi e nélkül is ellennénk. Kisfiam már sok szót mond, a "mami"-t nemrég tanulta meg, de mondatokban még nem beszél. Este még szokta kérni a "cicit" elalváshoz, akkor szopik is még. Néha napközben is kéri, de akkor, megbeszéltük, hogy nincs. Cumija van, összebújunk, és általában egyedül szépen elalszik. Most vasárnap óta, 2szer is esti szopi előtt, amikor meglátta a cicimet: nevetett egyet, és azt mondta: "mami". Szerintetek miért? Mit gondoljak, mit tegyek?
sztem arról van szó,h anyósod pont h nem akar cicit adni és erről beszél a picivel,mármint h alváshoz nem kap-lehet h kéri,mert hiányol téged,csak nem azt mondja h anya hanem h cici.
amugy sztem neked sem kéne már de ez csak az én véleményem
2012. máj. 17. 10:31
22/35 anonim válasza:
igen más anyósok is :) az enyém is mondta h milyen jó h újra babázhat. örülnöd kéne inkább h mással is elvan a gyerek,ne tiltsd el ettől. féltékeny vagy mert a pici mást is zseret ami nem jó,mert ennek igenis örülni kell.
butaságokat gondolsz és beszélsz,túlzásokba esel. szegény mami ilyenekt feltételezni róla!!!
2012. máj. 17. 10:33
23/35 anonim válasza:
sokan vannak akik mamik nélkkül nevelik a gyereket,díjaznod kéne h szívesen van a picivel,vállalja és segit. hálásnak kéne lenned nem rossziundulatúan vádaskodni,és attól rosszullenn h szeretgeti a fiad. légy hálás!
nekem meghalt a mamám,és még ez is fáj,pedig ő "csak" a dédi lehett volna de akkor is rossz h nem ismerhetik-szerethetik egymást a gyerekekkel.
2012. máj. 17. 10:36
24/35 anonim válasza:
Na most már ne szídjátok a Kérdezőt!Szegény,én tök megértelek,ilyen körülmények között én is ugyanígy aggódnék!Ja és nem,nem normális,hogy nézegeti,ahogy szoptattál!Mi köze hozzá,intim dolog rád és a babádra tartozik,én tuti kizavartam volna.Hát ne haragudj,de azok alapján,amit róla írtál...hát ki tudja...egy szó,mint 100:kérdezd meg!
2012. máj. 17. 14:08
25/35 anonim válasza:
azért nézegette,mert gondolom segiteni akart,hiszen ő már tudta h kell, a kérdező meg tanulta. a védőnő is megnézi,a kórházi nővérke is,az menyiben más? ez egy sima anyós-utálat. nem szítani kéne a problémát hanem abban segíteni a kérdezőt h jó kapcsolatot alakíthasson ki az anyjával. mert ez a gyereke és az egész családja érdeke
2012. máj. 17. 14:26
26/35 anonim válasza:
Az én anyósom még arra is képes volt, hogy amikor fekve szoptattam a picit mellém feküdt. Nagyon utáltam ezt. Én úgy oldottam meg, hogy megkértem párom tegye helyre e téren, mert én nem akartam megbántani. Aztán a párom megkérte, hogy ne menjen be, mert a kislány nem akar más társaságában szopizni mert megijed. Így nem volt sértődés, de a probléma is megoldódott. Nálunk anyóspajtás nagyon laza e téren. Nem értette miért nem lehet a szobában apukám vagy öcsém amikor szoptatok, hisz ők a legközelebbi rokonok és mit kell szégyenlősködni. Meg ő még a sógora előtt is simán szoptatott. Na hát az enyém nem teljesen komplett, de soha nem feltételeznék róla olyat, hogy meg akarná kínálni a kislányom. Mondjuk nálunk ott alvás még nem volt és szerintem nem is lesz mert nem igazán megbízható. Szokott vigyázni a babára, de csak nálunk és csak úgy, hogy más is van vele. Szerintem férjeddel semmiképp ne oszd meg az aggályaidat, mert borzasztóan megbántanád vele és neki az édesanyjáról van szó! Tényleg az lesz a legjobb, ha poénosan elmondod neki a sztorit és a reakciók sok mindent elárulnak. Egyébként az én kislányom egy időben minden magas férfira azt mondta apa. :-)))
2012. máj. 17. 14:30
27/35 anonim válasza:
Kedves 25.válaszoló!Én vagyok a 24-es.Bocsánat,nem akartam szítani a problémát és semmiféle anyós utálat nincs bennem.Csak leírtam,hogy én kotnyeles anyósokat tuti nem tudnám elviselni,a Kérdezőét természetesen nem ítélhetem annak,pusztán a leírtak alapján.abban igazad van,mindenkinek jobb,ha jóa viszony köztük.De azért szakember(védőnő,csecsemős-nővér)előtt szoptatni egész más,mint egy kotnyeles anyós,vagy rokon előtt!!
2012. máj. 17. 14:51
28/35 anonim válasza:
kedves utolsó! nem is rád gondoltam,hanem a kérdezőre mert rajta alap ellenségeskedést érzek.
2012. máj. 17. 14:58
29/35 anonim válasza:
ja,oké,de tudod ez már más téma.Én is rengeteg elviselhetetlen anyóst ismerek a környezetemben,akik bizony meg tudják keseríteni a család életét!persze tudom,ez bonyolult,nem minddig az anyós a hibás.
2012. máj. 17. 15:07
30/35 anonim válasza:
:D Jót nevettem a kérdésen és a válaszokon. :D
Szóval én is jelentkezem az "Akinek elviselhetetlen az anyósa" csoportba. Az enyém ráadásul még tanár is, és ő a tökéletes...na ezt inkább nem részletezem. Az enyém is bepróbálkozott mindkét gyerkőcnél, amikor az elején próbálkoztunk a szoptatással. Jött, hogy segítsen-e. Nem tudom, hogy mire gondolt, talán arra, hogy majd ő megszoptatja helyettem?
Kedves Kérdező! Én is azt tudom ajánlani, amit már egy másik válaszoló! Kérdezd meg, hogy milyen módszerrel altatta el, mert neked meggyűlik vele a bajod. Meg poénnak szánva meséld el ezt a "cicidre nevetve azt mondta: mami" dolgot. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog válaszolni. Kérlek írd majd meg, biztos többen vissza fogunk nézni a kérdésre!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!