Ekcemas, allergias kisgyerekek anyukai, segitenetek? Mar nagyon el vagyok keseredve.
Én vidéki vagyok, úgyhogy orvost nem tudok neked ajánlani, de szeretném, ha tudnád, hogy nem kevés gyereket (és felnőttet) érint ez a probléma.
Többek között az én 2,5 évesemet is, aki szintén súlyosan atópiás.
Nekünk szerencsén van a dokikkal, de van olyan ismerősünk, akinek sokadik próbálkozásra sikerült jó szakembereket találni.
Az én fiamnak vérből ki tudták mutatni a tej - és tojásallergiát, mi tudjuk tartani így a diétát, de a porallergiáját nem lehet pl. 100%-osan kivédeni.
Nekünk kb. 3 hónap kellett, mire kezdett rendeződni a bőre, most a jobb kategóriában van, azaz nem viszket az egész teste, "csak" a keze, nyaka, feje, bokája.
Amit én még az előző válaszolókon kívül tudok ajánlani: próbálj meg egy cérás hűtőt felíratni a kislányodnak, ez egy zsírozó, amivel naponta tudod kenni a gyereket, és nem mellesleg jóval olcsóbb (egyedülálló anyaként, gondolom, neked sem mindegy), mivel készítős, mint bármelyik termék, és van olyan jó, mint azok (nekünk sokkal jobb, pedig mi már mindent kipróbáltunk, amit lehetett); az A-vitamonos testápolót is érdemes megcsináltatni, ahogy a tapasztalt anyuka előttem írta is, az is sokat segít.
Nekünk a felülfertőződésekre (a kivakarásoknál) Fucidin antibiotikumos kenőcsöt írt a bőrgyógyász, de ajánlotta a Kék kenőcsöt, a Kék-Lukács termékekből, most ezt használjuk. (Ezt csak a sebekre, mert a kamilla miatt szárít.)
A jövő héten viszem először fényterápiára és jövő hét után kezdjük a talpmasszázst. Ez a két utolsó lehetőségünk.
A fürdésről még annyit, hogy nálunk egy gyors zuhany van, és mivel most szép a bőre, ezért 20 perc üldögélés engedélyezett úgy, hogy bekentem a speckós fürdetőkenőccsel.
Amit felírt nektek a doki, nem rossz, de durva AD-nél annyit ér, mint halottnak a csók!
Még eszembe jutott, hogy esetleg a Vidám Zsiráf klub honlapján érdemes lehet szétnézni, úgy emlékszem, ott vannak orvosok is, és mivel az ekcémás gyerekeknek és szüleinek jött létre, ott sok a tapasztalt szülő, lehet, orvost is tudnak neked ajánlani. (Nem emlékszem már pontosan, de fórum van, az elején én is sokat tanultam onnan. Nagyon sok jó tanácsot kaptam hasonló cipőben járó szülőktől.)
Kedves Kérdező!
Igyekeztem figyelmesen végigolvasni a válaszokat is. Az én kicsi fiam most 3 hónapos, és 1-2 hós kora körül ijesztően csúnya volt az ő bőre is. Atópiás dermatitisz volt a diagnózis. Szerencsére a mi doktornénink meg védőnőnk is nagyon homeopátia párti. Első körben javasolták azt a gyógyszertári fürdetőt, amit írtak már előttem. Nekünk segített rengeteget. Testápolónak, arckrémnek pedig a drága cuccok helyett a szintén gyógyszertári "sárga popsikrémet" használjuk, ami csukamájolajat tartalmaz, OTKI kenőcs néven is fut. És én is ki szoktam hagyni 1-1 nap fürdést, mert a víz itt sem a legjobb, nagyon kemény, klóros sajnos. Így viszont a koszmó is múlik szépen a kis fejéről különösebb beavatkozás nélkül is. (Sokszor későn jut eszembe, hogy a kis haját is be kellett volna kennem fél órával fürcsi előtt...)
Javasoltak legutóbb a tanácsadáson egy Halicar nevű homeos kenőcsöt. Ezt még nem próbáltam a kicsin, mert a fenti módszerektől olyan csodaszép lett, mint ha nem is lett volna soha semmi rajta. Mindezt úgy, hogy már sima (nem HA) tápszert kap kizárólag.
Egyébként ez a Halicar kence nekem már egyszer régen segített. Több bőrgyógyász se tudta mitől néztem úgy ki, mint egy himlős, sötét, gyulladt, hámló foltok voltak rajtam. Ettől elmúlt, azóta sem jött ki. Egy próbát megér szerintem. Nem túl olcsó, de azt hiszem nektek már mindent megérne, hogy vmi végre tényleg hátha használna.
Ha esetleg kipróbálod, majd írd meg légyszi, segített-e.
Jobbulást a kicsinek!
21. válaszoló vagyok, gondoltam leírom az első kezelés hatását:
Végül nem fényterápiával kezeli a doktornő, mivel a Protopic mellett ezt nem lehet, hanem akupunktúrás pontokon elektromos-mágneses kezelést kap.
1 kezelésen vagyunk túl (a héten még 2 lesz)és most látványosan javult a bőre. Azért ilyen látványos, mert vasárnap busszal kellett 1 órát, másikkal felet utaznunk (hála a vasút racionalizálásának), és a por meg a 40 fok nem tett túl jót a bőrének, és a hétfői kezeléssel egy csomó pötty elmúlt, ráadásul a szétvakart keze is jobban reagált tegnap és ma a krémekre. Lehet, csak már én szeretném, ha hatna, de a gyerekek szerintem még nem ismerik a placebo-hatást.
Voltunk allergologian. Borteszt eredmenye:
paradicsom, mogyoro: +
kakao, dio, tej, tojas, eper, buzaliszt, foldimogyoro, oszibarack, narancs, banan, szoja: negativ
hazi poratka, mogyoro (a bokor), nyir, Fu I: +
parlagfu, macskaszor, D far. (???):++
Diagnozis: allergias urticaria (csalankiutes)+atopias dermatitis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!