Kisfiam 3 éves, lassan fél éve kenjük az orvos által felírt krémekkel, testápolókkal. Azt mondja ételallergia, de nem tudjuk mire lehet allergiás, mindig ugyanazt eszi. Segítene valaki?
Gasztroenterológusnál jártatok?
Diétáznia kell sajnos...kemény, de végig kell csinálni. Ha nem jár óvodába, akkor egyszerűbb, mert nem látja a többi gyereket mindenféle finomat enni. És hát a szülők is csak suttyomban ehetnek, vagy szolidaritásból tényleg csak azt amit a gyerek.
Amit én csinálnék, de hozzáteszem, nem vagyok orvos, viszont végig csináltam már saját magam miatt.
Elhagynám a fűszereket - csak só (ez a legkevésbé borzasztó, újra felfedeztem néhány ízt), a tejet (mindent amibe akár tejpor van) és a gabonát. Ez akár egy hónap is lehet, ha nincs javulás, akkor körbenéznék a megmaradt ételek között hogy mi az ami allergizál és azt is elhagynám. Utána szépen lassan elkezdeném újra bevezetni az ételeket, és megfigyelni mi történt. De ez még annál is lassabban, mint ahogy a hozzátáplálást kezdjük csecsemőknél. És mindig kicsi adagok.
Elhagynám a mosószert és az öblítőt, helyette mosódiót és ecetet használnék.
Nem használnék semmi fürdetőt, sampont, testápolót amiben laurit sulfate van..szóval áttérnék natur kozmetikumokra..kecsketej szappan, olvia szappan, shea vaj..
Vedd komolyan, mert nagyon el tud durvulni.
ekcémás?
mert ha igen, akkor egyáltalán nem biztos hogy ételallergia
de egy allergiavizsgálatot mindenképp kérjetek, mielőtt bármit tesztek
az én kisfiam ekcémás, de neki nem függ össze a kajával, hanem télen jön elő, a hideg és az alacsony páratartalom miatt
szteroidot is írt fel a doki? mert arra figyelj, hogy azt csak 3-5 napig szabad egyhuzamban használni
Légyszi számolj be a fejleményekről. Mi most készülünk ismét bőrdokihoz, mert a lábáról, hasáról eltüntek a kiütések, de a fenekén és a fügyijén még mindig ott vannak és nem hiszem, hogy csak a szteroidos krém a jó rá.
utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!