Ekcemas, allergias kisgyerekek anyukai, segitenetek? Mar nagyon el vagyok keseredve.
mi is ezzel küzdünk, minden lelet negatív lett, és neki csak télen jön elő, szóval egyáltalán nem biztos hogy kaja okozza, télen a hideg és a kevés páratartalom váltja ki
nekünk a szteroidon kívül a shea vaj jött be a legjobban, nehéz kenni ugyan, de nagyon nagyon jó, napi kettő kenés csodát tett nálunk, annyira, hogy idén télen nem használtunk szteroidot egyáltalán !!
homeopátiával is kezelik már, ha hiszel benne, egy próbát megér, keress fel egy homeopata dokit
végül csak érdekességképpen: láttam egy műsort a TV-ben, egy kislánynak annyira durva volt, hogy az egész életét megkeserítette, egyáltalán nem tudott emberek közé menni
a doki egy mikrobaktérium koktélt adott be neki injekcióban, mivel az ekcéma az immunrendszer rossz működéséből ered, és a kislány teljesen meggyógyult!
Lisztérzékenység?
Mosópor, öblítő?
Szappan?
Bölcsiben is kezet arcot mosnak folyékony szappannal, lehet az üti ki.
11-es vagyok
én először egy bioboltban vettem próbára 100 g volt 1500 Ft, aztán rendeltem vaterán nagyobb kiszerelésben, doboz nélkül 500 g-ot 2800-ért
Érdekes, hogy a citrusok fogyasztását senki nem írta, pedig ekcéma esetén nagyon durva tud lenni egy kis narancsevés, narancsléivászat, vagy mondjuk a citromos tea. A mandarin ugyszintén irritál. A paradicsom is, ez igaz, ezt irák már.
A csokoládé szintúgy! A kakaó is! Ezekből mennyit eszik,iszik?
Csak fürdetőkrémmel tusold a kicsit, az jó,amit leírtál, jó zsíros,átkeni a kis testét. semmi szappan, csak sensitive szappanok, tusfürdők, pl Babé család termékei.
A Lipobase repair krém tényleg jó arcra, foltokra!
Fürdőkádba mehet még a Linola Fett fürdetőolaj is, szintén átzsírozza a testét. Ezt kis, babakádban érdemes elkeverni, hogy hatása is legyen, nem egy teljes kád vízben.
A tehéntej biztos,hogy ekcéma kiváltó hatású.
A tojás is probléma. Nem úgy,hogy mondjuk tészát eszik, hanem úgy,hogy megeszik egy tojásrántottát töményen. Ezt kerülni kell.
Pl joghurtot, sajtot, ilyesmit simán ehetek ,(ekcémás vagyok, mióta az eszemet tudom, a fiam is, aki 3 éves mult), de egy jó pohár kakaótól szépen begyulladok. Csokitól nagyobb mennyiség után úgyszintén.
Télen mindig rosszabb az ekcéma, mint nyáron!
A-vitaminos testápolót kevertettem gyógyszertárban ,az is jó a bőrére a fiamnak. Neki még hat, nekem semmi nem használ.
csak sensitive mosóporral és sensitive öblítővel mosok, a bőrgyógyász szerint az öblítő mindegy milyen, sajnos irritál. Mikor a fiam bőre csúnya volt, öblítő helyett kizárólag enyhén ecetes vizet használtam. Semmi ecet szaga nem volt a ruhának és ugyanúgy semlegesíti a mosószert,mint az öblítő,csak nem allergizál,irritál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!