Asztmás kisgyerekek szülei?
A mindennapokban tettek-e valamit (mit?) ami javítja a kicsitek állapotát, csökkenti a befulladások gyakoriságát? (állandó gyógyszereken kívül)
Hogy élitek meg és a gyerekek a naponta adandó gyógyszerek körüli herce-hurcát, mikorra szokta meg, hogy ez kell és kész?
Hogy élitek meg ha fullad, ha épp kórházba kell menni? Lelkileg hozzá lehet szokni?
1,5 éves kislányom asztmás, első befulladása 4 hósan volt, akkor két hét kórház volt, most ismétlődött a fulladás. sokszor van hörgőgyulladása de nem mindig fullad be szerencsére. Terhelésre viszont sokat köhög, pl motorozás, szaladgálás, lépcsőzés.
A sprayket lefogva, üvöltözés (ő ordít) árán tudom beadni. :-( Orrszívás szintén.
Nagyváros, panel, 5. emelet, nyáron költözünk vidékre, vályogházba, kis forgalmú helyre.
Úgy néz ki a 3,5 évesem is hasonló, ő nem fullad, csak folyamatos hörgőgyulladása van. Most várjuk az időpontot kivizsgálásra. :-(
Szia!Bár mi nem asztmások,hanem krupposok vagyunk.Nekünk nem kell napi gyakorisággal gyógyszert szednünk szerencsére.Csak roham esetére van kúpunk.A téli nyálkás időszak egy kész rémálom.Folyamatos a taknyos hörgőgyulladás bennem minden estével pattanásig feszül az ideg,hogy na vajon most éjszaka befulladunk e?Kész idegroncs vagyok ezekben a hónapokban.Nem tudom,h.ezt hogy lehet megszokni.Persze valahogy én is megszoktam.Kúp nélkül sehova nem megyünk.Itthon van egy táskánk amiben nekem és a gyereknek is benne van egy váltó ruha fogkefe wc-papír és minden apróság ami egy hirtelen erős rohamnál kell,ha kórházba kell menni,ne akkor kelljen kapkodni.Lehet ezt más betegesnek gondolja,de én ültem már fél éjszakát nyaktól bokáig lehányva a kórházban míg férjem beért a táskával.
Mondjuk nálunk azért nem napi gyakoriságúak a befulladások,de tudom ilyenkor mit él át egy szülő:( Az borzalom!Nem kívánom senkinek.Én egyébként asztmás voltam kiskoromban,de ahogy elköltöztünk családi házba és tisztább levegőjű környékre megszűntek a fulladások (6éves voltam akkor)
Ez nektek is hátha segíteni fog.Mi sajnos még maradunk a panelban a 4.-en:(
Kedves Kérdező, milyen tapasztalataitok vannak a vályogházzal? Javult a gyermekeid állapota, amióta ott laktok? Ajánlotta esetleg orvos a vályogot? (Vályogház-vételben gondolkodunk, obstruktív bronchitis-es 2 éves gyerkőccel)
Előre is köszönöm a válaszod!
Szia!
Nem ajánlották a vályogot, de szerintem jobb, mint a panel. Egyelőre nem volt fulladás, de ez panelben sem volt ilyenkor. Nálunk a téli vírusok a mumusok, az meg még előttünk van. Mindenesetre jókat alszunk, jó a hőmérséklet, nagyon jól szigetel a fal( 50 cm-es vályog falak, alá van falazva a vizesedés ellen, új nyílászárók vannak). 20 fok van most a házban, nem fűtünk még. Nyáron mikor kint 40 volt, bent max 25 úgy, hogy a gyerekek ki-be járkáltak, nyitogatták az ajtót.
Én csak ajánlani tudom, de csak szakemberrel való megnézetés után (nálunk egyszerű, férjem kőműves), fontos, hogy alá legyen falazva, vízszigetelés is legyen a falban, és a miénk megvételkor döngölt föld volt, mi lebetonoztuk: 5 cm szerelőbeton, rá vízszigetelés, rá 3 cm lépésálló hőszigetelés és erre még 7 cm beton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!