Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottatok már ilyenről?...

Hallottatok már ilyenről? (Ovis kérdés)

Figyelt kérdés
Ma beszélgettem a egy ismerős anyukával és kérdeztem tőle hogy hova megy oviba a kisfia. Azt mondta hogy nem a körzeti oviba megy hanem egy másikba és átjelentkeztek a nagymama lakásába mert így abba a körzetbe tartoznak majd ahol a választott ovi van és így tuti felveszik a gyereket. Amikor csodálkoztam, akkor azt mondta hogy rengetegen csinálják így és ez egy bevett szokás itt Budapesten. Ti hallottatok már erről? Mert én még sosem..
2012. ápr. 25. 17:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A zsúfolt kerületekben valóban ezt csinálják sokan.
2012. ápr. 25. 17:27
 2/12 anonim ***** válasza:
persze,nagyon sokan csinálják így, nem csak Budapesten.
2012. ápr. 25. 17:29
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
simán! és még jogos is,játszuk ki csak szépen a jogainkat anyukák!
2012. ápr. 25. 17:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Na, ezért nem került be a fiam a körzetes bölcsibe, pedig mi ténylegesen itt lakunk! Így hordhatom 5 perc séta helyett 30 percnyire.
2012. ápr. 25. 17:43
 5/12 anonim ***** válasza:
igen én is hallottam már ezt meg azt is hogy ki is mennek,hogy tégyleg ott lakik e.ők ezt fél perc alatt levágják ha csak kamu az egész.
2012. ápr. 25. 18:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát pont ez az hogy teljesen mindegy hogy ott lakik-e. A lakcímkártya szerint jogosult az óvodai ellátásra. Nyugodtan lakhat máshol, ha a lakcímkártyája körzeti akkor oda tartozik. Tehát ez teljesen szabályos így, nem lehet belekötni.
2012. ápr. 25. 18:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Régebben, hallottam róla, hogy míg volt rá ember kimentek megnézni, hogy valóban az adott lakcímen lakik-e a gyerek. Főleg, ha a szülők nem oda voltak bejelentve.

Én pl. Budapest mellett lakom, de Pestre fogom vinni oviba a kislányom úgy, hogy nem jelentem át. Az óvodavezető azt mondta kevés most a 3 éves jelentkező náluk, így fogadnak. Protekció nélkül. Van ilyen is szerencsére :)

2012. ápr. 25. 18:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Én a körzetünkhöz tartozó oviba hordom, de senki nem jött ellenőrizni, családlátogatni. Nem is hallottam még ilyenről.
2012. ápr. 25. 22:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Mármint arról nem hallottam, hogy ellenőriznek. Ideiglenes átjelentkezésről már hallottam.
2012. ápr. 25. 22:06
 10/12 anonim ***** válasza:
60%

Már ne is haragudjon 1-2 válaszoló, de ha lenne arról fogalmatok, hogy milyen "népség" kölkei között lennének némelyik kerület bizonyos részein a kicsik, akkor ti is gondolkodás nélkül átjelentkeznétek valahova máshova.

Bocsi, de én se szeretném, ha zömében Lakatos Nintendóval meg Orsós Eutanáziával és hasonlókkal járnának egy oviba a gyerkőceim. És átjelentkezni még mindig egyszerűbben járható út, mint mondjuk egy lakást eladni és egy drágább részen másikat venni. Ennyit erről.

2012. ápr. 26. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!