Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én vagyok úgy vele, hogy...

Csak én vagyok úgy vele, hogy az óvodáskor játékra való? Nem agyonfejlesztésre?

Figyelt kérdés

körülöttünk több korban egyidős gyerkőc jár külön úszásra,nyelvre,egyszerre többre is(angol/német;német/szlovák).Oviban is külön torna szakkör,kézműves szakkör...

Tudom,hogy játékos formában történik.És jó is a gyereknek...de nem sok ez egy kicsit 3-5éves korban?

Ezzel nem arra van nevelve a gyerek,hogy ha nem tudod ezt vagy azt akkor kevesebb vagy mint xy ?Meg aztán ott a másik oldal is:a szülő meg panaszkodik,hogy meghalni nincs ideje a sok "külön" programtól.Mikor meg tanácsolnád,hogy ritkítsanak-de hát a gyerek akarja?!

2012. ápr. 23. 13:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Csak én vagyok vele úgy, hogy az óvodáskorú gyerekek szülei a saját gyerekeikkel foglalkozzanak, ne a másikat figyeljék, hogy mire hordja a gyerekét?????

Hát figyelj 5 éves a fiam. 3 éves kora óta úszik. Jelenleg heti 3-szor járunk uszodába. Emellett heti egyszer focizni is jár 1 éve. Szóval 7 napból 4 délután sport. Ehhez hozzájön, oviba heti két néptánc. Imádja.Minden egyes alkalommal kérdezem akar e menni, és ha véletlenül nem tudom elvinni, rettentően rosszul esik neki. Ő mozgás nélkül félember. Azokon a napokon amikor nincs sport, nem bír magával itthon.Nem találja a helyét és max. rosszalkodik. Tudod akkor inkább elviszem sportolni, minden alkalommal végignézem, megdícsérem és már ez egy közös program. És inkább élvezze a sportot mint a másik 5 éves hiperszuper játékát irigyelje. Mert most nagy divat, hogy vegyünk a gyereknek Xboxot meg mittomén mik vannak. Nem is érdekli kinek milyen játéka van ő mozogni akar. Hát tegye! Amíg tehetem viszem!

Van egy másik fiam is. Ő egyáltalán nem mozgékony (pedig ebbe nőtt bele, hisz minden alkalommal jött velünk). Ő kirakózni szeret, kártyázni meg ilyenek. Neki ezt adom meg. Nem is írattam még be sehova. Majd ha magától mondja.

Tudod kedves kérdező ne ítélj elsőre. Nem divatból hordja az ember sportolni, szakkörre a gyerekét. Mindenki ismeri a sajátját és megpróbál neki mindent megadni a lehetőségeihez képest. Mennyivel jobb az aki elhalmozza játékkal vagy beülteti a számítógép elé. Akkor inkább ne legyen időm meghalni a sok külön programtól se azt mondom!!!!!

2012. ápr. 23. 14:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
11. válaszoló jól írt. Én sem szeretem, amikor az anyukák egymás döntéseit kérdőjelezik meg, holott a maga gyerekét mindenki a lehető legjobban ismeri. Ne ítélkezz másokról, kérdező!
2012. ápr. 23. 15:06
 13/15 anonim ***** válasza:

9-es válaszolónak: azért ne keverjük a fogalmakat, a pedagógiában az integráció a tanulásban akadályozottak együttnevelését jelenti elsősorban.

Azt pedig, hogy van-e vagy nincs, az intézmény alapító okirata dönti el.

Egyébként azon röhögök, hogy ezt a felvételit az autista gyerekem simán teljesítené, ő pont ezeken a területeken nagyon jó.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: azért a különfoglalkozásoknak is van némi értelme. Nagyon sok gyerek érkezik úgy az iskolába, hogy nincs egészséges testképe, nincs tisztában a fent-lent fogalmakkal, irányokkal, és ezeket például a sport, a néptánc nagyon jól tudja fejleszteni. Szóval kára biztos nem származik belőle a gyereknek. Szerintem ha van hozzá kedve, és a szülőnek lehetősége, járjon, amúgy meg nem kell erőltetni...

2012. ápr. 24. 01:07
 14/15 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat.

Eszemben sincs bírálni másokat.Igaz,mindenki maga ismeri a gyermekét.

Nekem ebben csak az a furcsa,hogy a szülő panaszkodik.Miért nem mérte föl azt,hogy ő mennyit bír?

Én ősszel megkérdeztem a fiam,hogy szeretne e még tornaszakkörre járni,azt felelte nem.Úgy vagyunk vele,hogy ő is szeret mozogni,de jobban szeret itthon a kis fűnyírójával,talicskájával.Neki a kert és a munka a mindene.

2012. ápr. 24. 13:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ő a te gyereked! Neki ennyi elég. Ez még nem azt jelenti, hogy másik gyerekének is elég.

És mindentől független fárasztó is lehet időnként egy szülőnek, ha hordja délutánonként a gyerekét. És ez miért gond? Az én kényelmemet nézzem és közben ne elégítsem ki a gyerekem vágyait??? Ha ő úszni akar, hordom úszni (inkább, mint más sz@rokra költsem a pénzt) még akkor is amikor hulla fáradt vagyok elviszem. Mert ő a lényeg!!!

És ez a kérdés kb olyan, hogy miért szültél gyereket ha panaszkodsz? Nincs olyan szülő aki ne panaszkodna időnként. Simán oda lehetne vágni, hogy akkor miért szülted? A kérdésed hasonló butaság.

2012. ápr. 24. 15:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!