Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért eshettünk vissza az...

Miért eshettünk vissza az éjszakai 2-3 evésbe, mint kisbaba korában?

Figyelt kérdés

Kisfiam novemberben volt 2 éves. Eddigre már javarészt vagy este, vagy reggel kapott csak tápszert, majd ahogy töltötte a 2-t el is hagyta.

Karácsonykor volt egy lázas betegsége, alig volt étvágya, meggyógyult szilveszterre, s elkezdett megint tápszerezni. De nemcsak reggel-este, hanem egyszer, de sokszor 2x is kel éjszaka, tehát bever 8:30-tól reggel 7-ig 1 literrel. (Természetesen talipg pisiben ébredünk minden reggel...)

Nappal eszik rendesen, sőt a bölcsiben azt mondták, hogy mintha még jobb lenne az étvágya. Este 6-6:30 vacsizunk, de már próbáltam utóvacsorát ( akkor is kelt), sűríteni, töményebbre csinálni a tápszert (meg sem hatotta a 1,5x töményebb tápszer, akkor is kelt). Gyerekorvossal konzultáltam, tápszerváltás is megvolt (nem tejfehérjés, de a sima tej meg a mezei tápszerek meghajtják, úgyhogy akármi nem jó).

Ha este és reggel inná csak, felőlem akármeddig tápszerezhet, semmi bajom vele, de egyrészt baromi kimerült vagyok teljes munkaidő mellett éjszakázni, másrészt már kicsit kezdem nem normálisnak tartani, aggódom az egészsége miatt. (Orvost fogom még keresni, csak kérte hogy adjak még időt a tápszernek, hátha laktatja jobban, addig gondoltam itt kérdezek.)

Egyébként eszik tényleg mindent a világon, zöldség, gyümölcs, akár szalonna, tejtermékek, főtt ételek, tehát azt sem tudom mondani, hogy válogatós és pótolnia kellene valamit.

Ja és nem szomjas, próbáltam, kifejezetten a tápszert kéri és meg is issza mindet, tehát nem ilyen komfortot segítő valaminek használja.

Megfordult az 1-es típusú cukorbetegség is a fejemben, de nem akarok Google doktorkodni (meg fogyni nem fogyott, teljesen jó súlyban van).

Nektek van valami tapasztalatotok? Lehetséges, hogy a betegség miatt mikor kevesebbet evett, még azt pótolja? Baromi fáradt vagyok és aggódom...

#tápszer #2 éves #éjszakaievés
ma 13:28
 1/1 Bogica0616 ***** válasza:
Valószínű csak a betegség hatása.
ma 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!