Mit válaszolsz egy 3 évesnek amikor megkèrdezi, hogy születik a kisbaba?
Kisfiam 3 éves, kistesó 6 hetes. Nincs nálunk tabu téma, bejön bármikor amikor a fürdőben vagyok, látott betètet cserélni, kérdezte is az mi és elmondtam neki.
Egyik nap beszèlgettünk és közben megállapította, hogy "Amikor öcsi a köldöködön kijött", nem javítottam ki, de ha rákérdez, te mit mondanátok, hogy születik a kisbaba? Teljes termèszetessèggel ahogy történik? Elég kicsi még azért 3 évesen úgy gondolom, más lenne ha lenne már 5-6 éves.
Nem a köldökömön jött ki, hanem a nunimon.
A köldök a köldökzsinór helye, ahol össze voltunk kapcsolva, amikor a pocakomban voltál.
Nálunk is kb 3 évesen jött elő ez a téma.
Kérdezte,hol a vágás a hasamon ahol a hugi is meg ő is kijött?
Mondtam, hogy engem nem vágtak.
Akkor hol jöttek ki?
Én is azt mondtam, hogy a lányok nuniján van erre egy külön lyuk, ott.
Jó... és ment tovább, tök természetesen.
3 éves volt a nagy, amikor a középső született, és megkérdezte, hogy jön ki a baba. Hát én simán elmondtam neki, hogy a puncimnál lévő lyukon keresztül, mi ebben a ciki? Aztán császár lett végül, szal ez is bekerült az elmesélnivalók közé.
Aztán 4 és fél volt, amikor született a kicsi, ott megkérdezte, hogy na de hogy ment be? Az már egy picit rázósabb téma, valóban :D
Odáig már eljutottunk, hogy anyának nunija van, apának és neki pedig kukija, de hirtelen nem mondtam rá, hogy onnan jön ki nem a köldökömön, mert a következő kérés az lett volna, hogy meg akarja nézni 😄 nem tudtam ezt hirtelen jól lereagálni, legközelebb már felkèszültebb leszek. Ott hibáztam, hogy nem gondolkodtam erről előbb.
Köszönöm a sok választ, mind hasznos volt!
6-os: köszi az ajánlást, beszerezzük a könyvet. Van több Scolar könyvünk, ezzel még nem is találkoztam.
7-es: igen, ez már keményebb dió. 😄 erre a kérdésre már igyekszem felkészülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!