Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit válaszolsz egy 3 évesnek...

Mit válaszolsz egy 3 évesnek amikor megkèrdezi, hogy születik a kisbaba?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves, kistesó 6 hetes. Nincs nálunk tabu téma, bejön bármikor amikor a fürdőben vagyok, látott betètet cserélni, kérdezte is az mi és elmondtam neki.

Egyik nap beszèlgettünk és közben megállapította, hogy "Amikor öcsi a köldöködön kijött", nem javítottam ki, de ha rákérdez, te mit mondanátok, hogy születik a kisbaba? Teljes termèszetessèggel ahogy történik? Elég kicsi még azért 3 évesen úgy gondolom, más lenne ha lenne már 5-6 éves.

jún. 22. 11:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Megmondtam, hogy a lányokon van egy olyan lyuk, ahol a babák kijöhetnek. Azt már tudta, hogy melyik lyukon jön a kaki, pisi, hogy a fiúknak fütyije van stb. A bátyám annak idején ennél tovább ment és megkérte Anyut, hogy mutassa meg. Erre azt mondta neki, hogy az csak akkor van nyitva, amikor a kisbaba kibújik. 3,5 évesen neki ennyi elég volt.
jún. 22. 13:54
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

9-es kérdező: tőlem is kérdezte már a kisfiam, hogy honnan jön a vér, és hogy mutassam meg neki, de mondtam, hogy az olyan dolog, amit nem mutogat az ember, csak az orvosnak meg a férjének/szerelmének. Ennyiben maradtunk, "ellapozott". Ezek a kisgyerekek sokkal hamarabb elfogadják az ilyen egyszerű igazságokat, mint gondolod (ezzel persze "szuperül" vissza is lehet élni :().

#5 voltam

jún. 22. 14:21
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
A könyökemen 😂
jún. 22. 15:00
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

Tőlem is explicit megkérdezte a lányom, én elmondtam neki, hogy a lányoknak 3 lyuk van odalent, és a nunimon az egyik lyukból kisbaba jön ki. Aztán persze felmerült valahogy, hogy van, amikor az orvosok segítenek és a hason át veszik ki a babát, na azzal szerintem egy életre traumatizáltam, ez a kérdéskör őt valahogy jobban érdekelte :D Mert hogy az fáj-e, meg hogy vágnak, mivel, stb. Próbáltam menteni a menthetőt, de ő azóta is azt reméli, hogy majd neki is a nuniján bújik ki a gyereke :D

És amúgy nálunk nem sokkal később a "hogy került be" és a "hol voltam, mielőtt anya pocakjába kerültem" kérdések is felmerültek. A hogy került be az még hagyján, de hogy hol volt előtte....???? Nem vagyuk vallásosak, szóval azért vannak néha pillanatok, amikor legjobb belátásod szerint kell viszonylag értelmes választ adni a gyereknek :D Nálunk is amúgy ilyen 3 éves kora körül merült fel a téma, és azóta is néha elő-előkerül. Nagyon szeretnék okosakat mondani neki, mert bammeg, legyen már értelmes és tájékozott kislány, de azért sokszor nem egyszerű.

jún. 22. 15:12
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

14! De jó,hogy már túl vagy rajta! Az én lányom 8 éves múlt. Még nem merült fel,hogy hogy kerül be a baba. A menstruációt már ismeri,meg hogy különböző nemi szervük van a fiúknak és a lányoknak. Egyelőre itt tartunk.

Ma éppen az ikerterhesség érdekelte,úgyhogy mutatni kellett neki képet a telefonon,hogy vannak a méhben.

Egyszer csak eljut odáig,hogy kerül be a baba...

jún. 22. 15:30
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
#15 azért a "túl vagyok rajta" erős túlzás, 3 évesen még nyilván nem mentem bele a technikai részletekbe, annyit mondtam, hogy apa adott egy ajándékot anyának, amit én a pocakomban őrizgettem és nevelgettem, míg elég nagy nem lett, hogy kész legyen megszületni, és akkor kibújt a kisbaba :D Meg amúgy mi úgy meséltük neki, hogy ő maga a szívünkben élt, mielőtt megszületett volna (ahogy egyébként a már halott nagyszülei is a szívünkben élnek tovább, miután már nem élnek, ez neki valahogy így egy kerek egész lezárása az élet körforgásának, meglepően megnyugtatja a témában), és az "apa milyen ajándékot adott" az a szívéből egy darabka, meg anya szívéből egy darabka, és mint egy puzzle-t, úgy raktuk őt is össze (kac-kac, ezen jót nevetett és végre elejtette a témát). Azt hiszem, 8 évesen ez a fajta válasz már nem lenne számára kielégítő :D
jún. 22. 15:41
 17/19 anonim ***** válasza:
27%
16! De cuki... 15ös vagyok. Igazán költői megfogalmazás :) .
jún. 22. 15:43
 18/19 anonim ***** válasza:
89%

De kijavítottam

Sőt, ikreket vártam, azt hitte a cicimben nőnek🥲

De ezt is tisztáztuk..

Sőt a császàrmetszést is tudják ( pedig nem szültem császárral)

jún. 22. 17:45
 19/19 anonim ***** válasza:
8%
ELeve pl nem kellene betétet cserélni meg pisilni kakálni a gyerek előtt, aztán meg kamuhülyeségekkel fárasztani.
jún. 22. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!