Ki ad nekem ötleteket, hogy tudjuk gördülékenyebben, hatékonyabban mosni a kiskukac fogát?
Sziasztok!
Kisfiam két éves lesz novemberben, egy ideje már megy nála a fogmosás, de elég szenvedősen, hol jobban, hol kevésbé. Alapvetően fürdés közben csináljuk, valamikor az a taktika válik be, hogy egyszerre mossuk a fogunkat, vagy én mosom neki, addig ő "mossa" nekem, ez elvonja a figyelmét... Nagy ritkán ő is úgy csinál saját magának, de az se az igazi. Szóval baromi szenvedős...
Valakinek van ötlete, bevált módszere, hogy gördülékenyebben menjen ez az egész?
Köszi :)
1,5 éves a lányunk, 4-5 hónapja már napi rendszerességgel mossuk. A fogmosásból mókát csinálunk. Egy hangos, vidám Fogmosáááás! Először apáét... felütéssel indul a buli. Zümmögök mint az elektromos fogkefénk. Én "mosom" (imitálom) apa fogát, majd mondom a kislányom nevét, hogy most az övé jön.
Itt az vált be, hogy eleinte akkor is örömködtünk mikor csak egy icipici pillanatra hozzáértünk a fogához és utána le is tettük.
Ezt az időt növeltük.
Mostanában az a menő hogy minden állat, plüss, rajzolt figurának megmossuk a fogát először, aztán az övét. Mostanra stabilan nyitja a száját és engedi.
Colgate fogkrémet használunk. Elmex-szel kezdtünk, de az nem ízlik neki. Most is ha megpróbálom azt megint. Romlik a hatásfok. Így maradtunk inkább a Colgate-nél.
Én fürdés előtt mosom neki úgy,hogy akkor "Gyere mossuk ki, amit ma ettünk" Mosás közben együtt mondjuk,hogy ma miket ettünk, mi van beszorulva a fogak közé. Élvezi nagyon, volt olyan reggel,hogy ő kérte a fogkefét és mosás közben egyedül mondta hogy mit evett 😃
2 éves
- fogmosós dalt hallgattunk nézett fogmosás közben (alapvetően nincs kütyüzés, így ez "újdonság")
- mióta disney őrület van, rendeltem neki elektromos disneys fogkefét, azóta imád fogatmosni
Gyerekeim 6 hónapos koràtól az esti rutin része, kb 8 hónapos koráról a reggeli és esti rutiné.
(4 hósan tört àt az első2 fog)
Azt mondták, amíg nem hagyja addig hátulról kell mosni ( mögé állsz és mintha ő fogná a kefét)
Lányomnak azonnal ment
Fiamnál kiserült, hogy balkéz felöl hagyja..
( balkezes lett)
Azóta 3 és 1,5 èvesek
Egyedül mossák, kicsit nyilván besegîtek.
Ha elölről akarom a kicsinek, akkor nem tetszik neki, pedig imád fogatmosni
Bocsi, de ez a kiskukac....
Amúgy amint kijött az első foga, kezébe adtuk a fogkefét és "használta", ami kb. Rágcsálás volt az elején. Később rutin lett, hofy fürdés előtt fogmosás van. Ő választhatja ki a fogkefét, az is egy plusz ösztönzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!