Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék 8 hónapos babámma...

Mit tehetnék 8 hónapos babámmal, hogy gördülékenyebben menjen a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
6 hónaposan kezdett el kóstolgatni mást az anyatejen kívül, másfél hónap alatt értük el, hogy kiváltottam a tízóraiját. Azóta viszont megfeneklett a dolog, van, hogy szép nagy adag főzeléket megeszik ebédre, van, hogy alig pár kanálkával, olyankor mindig nagy sírás a vége, olyan, mintha csak szopizni akarna. Nem akarom sürgetni a dolgokat, de szeptembertől főiskolára fogok járni, igaz csak levelezőn, de így is távol kell a kicsimtől lennem néha, és addigra jó lenne, ha legalább a tízórai és az ebéd miatt nem kellene aggódnom. Minden ötlet érdekel!
2010. júl. 27. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi 5 hónaposan kezdtük az ízek kóstoltatását! Hónapokig addig jutottunk, hogy kétszerre, sőt háromszorra evett meg egy-egy bébi desszertet. Persze közben kezdtem a főzelék kóstoltatását is 1-2 óra között, de sokáig még mindig a szopi volt a fő étkezés, aztán egyszer csak 8 hónaposan már nem kérte nap közben a cicit, két hétig kínlódtam vele, de nem akata, csak estére és éjszakára eszik anyatejet. Ő akarta így! Persze idővel én 6-7 óra körül mindig adtam neki valamilyen tejpépet (a kekszes-piskótás a nyerő) és utána 8-9 között volt, illetve van még egy szopi. Ja és rengeteg féle kaját próbáltam ki, mert nem mindig ízlett neki amit én csináltam, üvegesből meg inkább az Univereset szereti, az almaszósz csirkehússal a nyerő. Sajna mostanában a foga miatt általában a bébiételeket eszi, mivel ezek sokkal pépesebbek, mint amit én csinálok.

Szerintem mindenkinél máshogy vállik be a hozzátálálás! Nálunk ez a helyzet! Szerintem ne sürgesd, majd jelzi ő amikor kész lesz rá! Tényleg hosszú hónapokig háromszorra evett meg egy-egy bébiételt, aztán egyszer csk még kért, és mostmár minig megeszik egy üveggel, akár desszert, akár kaja, sőt lassan de eljutottunk oda, hogy egy adag tejpépet is megeszik már, először mindig csak a felét csináltam meg, majd feltornáztam egy adagra! Ja és egy hét múlva lesz 9 hónapos a drága kisfiam! :) Úgyhogy türelem! Már én is azt hittem, hogy valamit bénán csinálok!

2010. júl. 29. 11:34
 2/4 anonim ***** válasza:
És ha nem te eteted? Lehet ha anyukád vagy az apja etetné a picúrt, akkor elfogadná a kanalast mivel tőlük úgysem kaphat tejcsit. Aztán lehet később már nem lenne gond veled sem. Ha a fősulin leszel úgyis más eteti majd.
2010. júl. 29. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem próbálkozz először a tejpépekkel, nekem az a tapasztalatom, hogy könnyebben elfogadja a baba és jobban rászokik a kanalas étkezésre ha először az anyatejhez ízben hasonló ételeket kap.

Nekünk sajnos 5 hónaposan kellett elkezdeni a hozzátáplálást mert apadt a tejem és tápszerezni nem akartam addig amíg volt egy kevés amit ki tudott szívni. Én úgy kezdtem, hogy nagyon híg natúr tejpépet készítettem neki és egy pár napig azt adtam, nem sokat evett meg belőle eleinte csak 3-4 kanállal. Minden nap egy kicsit sűrűbbre készítettem, hogy szokja, kb másfél hét alatt elértük a normál sűrűséget. Mikor ezt már szívesen ette elkezdtem bevezetni az ízesebb ételeket is, kezdtem a krumplival, aztán a krumplit kevertem almával, majd répával és így haladtunk. Szerintem ez nagyon kíméletes módszer mert nem terheli meg a baba gyomrát és nem szokatlan ízeket kap. Próbáld ki hátha nektek is bejön.

Minden jót.

2010. júl. 29. 12:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azért megnyugatató, hogy nem csak mi "szenvedünk" a dolgoggal. A férjem is próbálta már etetni, de semmi eredmény. Az érdekes az, hogy az alma-krumpli volt a kedvence, egyszer jó nagy adagot is megevett már belőle, de mostanában alig eszek meg pár kiskanállal. Igaz, most jön a foga is, eléggé szenved is miatta, lehet, hogy ezért. Ráadásul próbálok új ízeket is adni neki, de sem a sütőtök, sem a cékla nem ízlik neki, nagy fintor a válasz, és nagy nehezen lenyeli azt az egy falatot, tovább nem is erőltetem, mert nem szeretném, ha rossz élménye lenne. Próbálom fokozatosan csinálni, de már kezdek egyre inkább elkeseredni. Néha úgy érzem, soha nem fogom tudni kiváltani az ebédet.:( Várok még válaszokat, Nektek pedig nagyon köszönöm az ötleteket és a segítséget!
2010. júl. 29. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!