Koraszülötteknél hozzátáplálás esetén is a korrigált korral kell számolni?
Értem. Akkor szerintem haladhatsz tovább oly ütemben ahogy kezdtétek. Vagyis nem kell korrigálni.
Nem tudom megmagyarázni, de valahogy így érzem kézenfekvőnek.
Kisfiam is korababa, 3 hónappal született hamarabb. Megoszlanak a vélemények, a mi orvosunk pl azt mondja, hogy a hozzátáplálásnál nem kell nézni a korrigált korát, hanem a ténylegeset. Ellenben én úgy tapasztaltam, hogy érdemes köztes megoldást választani, mert nekünk a 6 hónap korainak bizonyult, szerintem 7-7 és fél hósan kellett volna kezdenem. Most 10 hónapos a kisfiam, és tojássárgáját pl még nem mertem adni neki, pedig elvileg már lehetne...Gyümölccsel, zöldséggel is úgy tűnik érdemes néhány hetet csúszni, és mindent nagyon kis adagokkal kell kezdeni, tényleg be kell tartani náluk, hogy az első kóstolás, az kóstolás legyen. (pl egy kiskanál passzírozott zöldborsó a burgonyához, másnap már kettő, aztán kb 1 hét múlva nagyobb adag)
Jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!