A hozzátáplálás első hónapjára miből tankoljak fel? Bevásárlólista? Mi az ami mindenképp kell? És sütőtököt adhatok már neki karácsonykor? Most 5 hónapos, akkor lesz 6.
Alma, őszibarack, sütőtök, sárgarépa, krumpli, cékla, brokkoli. Én ezeket szerezném be és kb. ilyen sorrendben is adnám neki.
Lányommal 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és 6 hónaposa koráig almát, őszit, sütőtököt, sárgarépát evett nagyrészt, aztán jutottunk el a többihez.
Karácsonykor már simán adhatsz neki sütőtököt.
Első vagyok: feltankolni tényleg nem kell.
A cukkini is tényleg jó lesz.
Brokkolit 6 hónapos kora után adtam, akkor már nem volt tőle baja. Azért írtam, mert hogy az első hónapban még nem kapta, csak később.
Kérdező, te már elkezdted a hozzátáplálást?
Még nem kezdtem el a hozzátáplálást, decemberben kezdem.
Mindent főzzek meg neki, gondolom ennyi a lényeg, meg pürésítsem. Meg hogy egy-egy új íz között teljen el 3-4 nap...?
Tápszerrel lehet/kell keverni a bevezetendő ételeket? (pl a barackpürénél? ezt rakjak bele? vagy főtt kruplit?)
És az új étel után jön a szokásos tápszer, amit már ismer, szeret, ugye?
Először a 11h-ás evésnél próbálkozok, úgy jó, igaz?
Mindenkinek köszönöm, aki válaszolt eddig. És az ezutániaknak is:)
Három gyerek után az a tapasztalatom, hogy igen, jobb egy picit megpárolni az almát (mert így nem fogja annyira meg), aztán, mikor már kevered az ízeket, nem kell, hiszen egy hashajtósabb gyümölcs/zöldség segít.
Én almával kezdeném. Először csak a levéből kb. 5 kanál. Másnap 5 kanál püré, harmadnap már annyit ehet, amennyit kíván. Én egy hétig adnám ezt, aztán váltanék a következőre. Az almát egy picit párolni szoktam, de lehet nyersen, reszelve is adni. A banánt, őszit turmixolom. A meggyet szitán áttöröm. Én a meggyet banánnal szoktam keverni, így nem savanyú. Először kanalazol, utána tápszer, amennyit kíván. Egy idő után elhagyja a tápszert és már csak kanalazni szeretne. Először bevezetnék legalább 3 féle gyümölcsöt, és ha ezeket szívesen eszi délelőtt, akkor kezdenék neki a déli etetéseknek főzelékkel. Itt először én almát adnék neki krumplival keverve (először csak 1 kanál krumplit adok bele, majd 5-öt, majd annyit, hogy a zöldség/gyümölcs és a krumpli aránya 2/3- 1/3 legyen). Ezt egy hétig, majd jöhet a sütőtök (van aki megpucolja, kockára vágja felönti annyi vízzel, hogy ép ellepje és úgy főzi meg kevés krumplival, van aki megsüti és főtt krumplival keveri), cékla (én kockára vágom felteszem kevés vízben főzni, 10 perc után hozzáadom a krumplit, majd 10 perc után egy kevés almát), gesztenye (krumpli, hozzá mirelit natúr gesztenye massza és alma) és végül a sárgarépa. Azért végül, mert ez is hasfogó, úgyhogy minél később, annál jobb. Ha már ezeket is szívesen eszi (elfogy belőlük 150 ml), akkor jöhet az uzsonna. Ami lehet gyümölcs vagy tejpép. A reggeli és esti tápszert én nagyon sokáig kizárólagosnak tartogatnám ha lehetne. Jelenleg 7 hónapos a kicsi lányom, és mivel nem egy duci baba, sajnos vacsira erőltetni kell a főzeléket, utána van szopi. Nálunk 4 hónapos kora óta van hozzátáplálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!