Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyereked mekkora?

2 éves gyereked mekkora?

Figyelt kérdés
Hány cm hány kiló.mennyit beszél? Szobatisztaság? Miket csinál már?
ma 18:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

99cm volt és 12,5 kg.

Nem beszélt még és szobatiszta sem volt.

ma 19:06
 2/12 anonim ***** válasza:

Lányom 89 cm/11,2 kg volt. Összesen 2 szava volt, megkésett beszédfejlődésűnek számított, 5 évet járt logopédushoz, beszédindítás miatt 3 év terápiát kapott. Messze volt a szobatisztaságtól.

Ma: szavalóversenyeket nyer. Megyei volt eddig a legnagyobb.

Fiam 90 cm/12,2 kg. Hangutánzókkal együtt megvolt az 50 szó, szókezdemény. Kétszavasokat nem mondott, a védőnő ennyiért fejlesztésre küldte volna. Én meg a védőnőt igazítottam el, ugyanis zongorázni lehetett volna a különbséget, egyértelmű volt hogy a kicsinek semmi szüksége beavatkozàsra. Igazam is volt, 2,5-re összetett mondatokban beszélt. Szobatiszta ő is jóval később lett, de fél évvel korábban, mint a nővére.

ma 19:07
 3/12 anonim ***** válasza:

98 cm, 14 kg, pelenkas, mondatokban beszél.

Hogy miket csinál?

Hat eszik, alszik, játszik, jön megy egész nap

Vagy hogy érted?

ma 19:07
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

Mármint kereken 2 vagy 2,5 vagy?

Nekem 2 fiam van, hasonlóan fejlődtek. Kereken 2 évesen 92-es ruhákat hordtak, mindketten szobatiszták voltak és alig beszéltek. Vagyis a nagynak kb. 5 szava volt összesen, a kicsinek kb. 8-10.

ma 19:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Fiam 89/12,5 mondatokban beszél, fürdés előtt már ráül a bilire és néha sikerül produkálni.
ma 19:13
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
2,5 éves kereken, 96 cm, 14 kg, egész nap be nem áll a szája, kerek mondatokban beszél, egész jól ragoz, 2 napja szobatiszta. 😊
ma 19:17
 7/12 anonim ***** válasza:

1 hete lett 2 eves, 89 centi, 11,5 kg. Kb olyan 30 szot hasznalhat, nem tudom pontosan. Szobatisztasag a kanyarban sincs.

Szeret kint lenni. Es ez a mindene jelenleg, hogy kimenjunk es futhasson meg motorozhasson. Es nem zavarja a hideg, de en megfagyok😂

Hamarosan kezdi a bolcsit, kivancsi leszek, hogy mi lesz akkor.

ma 19:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Októberben volt 2 a fiam.

101 cm, 14 kg

Nagyon bő szókinccsel rendelkezik, de nehéz őt megérteni. Vannak szavak, amiket szépen ejt, de soknál az első szótagot ismétli (pl. Miért = mimi), viszont így egész mondatokat/kérdéseket tud alkotni. Ha nem értjük, elmagyarázza másképp, vagy próbálja nekünk megmutatni, mire gondolt. (Pl egyik nap nem értettem hirtelen, mi az a bu az utcán. Mondta hogy “ott van nagy autó” = buszra gondolt.)

A szobatisztaságot még elutasítja. Mondja, hogy anya, apa wc-be pisil, ő pelenkába (kaki után szól, és néha azt is bejelenti, hogy épp pisil).

A miket csinál részt nem értem. Kedvencei jelenleg: kirakó, duplo, felmosó, porszívó, játékkonyha. De szívesen segít a mosó/mosogatógép pakolásnál, főzésnél is.

ma 19:52
 9/12 anonim ***** válasza:

2 évesen 86 centi volt és 10,5 kiló.

Mondatokban beszélt, mások számára is teljesen érthetően. Választékos szókincse volt már akkor is. Szobatisztaságról hallani se akart akkor még.

Most 2,5 éves. 93 centi, 11 kiló. Szobatiszta, de csak ha ő akarja. Ez azt jelenti, hogy a bölcsiben nem. Amúgy meg igen. Ott csak pelenkában hajlandó lenni.

Itthon anélkül van már hetek óta, fixen Szobatiszta. A délutáni alváshoz se kell neki itthon pelenka. De bölcsiben egyáltalán nem akar nélküle lenni. Szóval nem megy ez egyszerűen neki.

ma 20:09
 10/12 anonim ***** válasza:
70%

Februárban lesz 2 éves, kislány

88 cm, 10.6 kg

Keveset beszél, babanyelven annál többet, de mutogat és kifejezi magát, elég akaratos is

Nappalra teljesen szobatiszta 3 hónapja, délutáni alváshoz sem kell pelenka, éjjel viszont igen

Könyvek a mindenei, az a “mentsvár”Egyre ügyesebben kirakózik, most kezdett el matricázni, szereti az ilyen füzeteket, rajzolni nem szeret, de a festés tetszik neki, gyurmázna, de egyelőre nyomkodja mindenhova és szétszórja

Karácsonyra kapott duplot, az most a sláger, főleg az állatok, de épít is, egész ügyes, szerepjátékozik

Nagyon szeret szerelni és az autókat, vonatokat is imádja

Egész nap pakol, mindig dolga van, alig ül,áll meg

A kiskonyhája fél éve töretlen nála, nagyon sokáig el van egyedül is

Ismerkedik a futóbiciklivel, neki a kismotor kimaradt, nem szerette

Minden nap ki kell menni vele, a hideg egyáltalán nem zavarja (engem igen:D), ha nem levegőzik hosszabbat estére nagyon hisztis és semmi nem jó

ma 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!