Hogy oldjátok meg, hogy az egyik gyerek korából adódóan nézhet mesét, de a másik nem?
Nehéz ügy, fel kell vállalni a konfliktust.
Alapvetően azt kell megértetni a gyerekkel, hogy a nagytesó X éves, és ha majd a kicsi is annyi lesz, akkor ő is nézheti.
A gond ezzel az, hogy mondjuk 3-5 év egy kisgyerek számára elképzelhetetlenül hosszú idő: kb. annyit élt eddig. Neki még az is sok lenne, ha azt mondanánk, hogy egy hónap múlva tehet meg valamit.
Az ilyen dolgokban benne van az is, hogy a kisebb néhány dolgot fiatalabb korában próbálhat ki, mint a nagy.
Adott esetben megoldás lehet, hogy közben a kicsivel az anyja valami jó programot csinál (akár csak együtt játszás), és élvezheti, hogy most csak rá irányul a figyelem, mert a nagytesó tévét néz.
Hat, sehogy. Illetve ugy, hogy hetkoznap nem nez, de hetvegen igen, akkor nyilvan latja a kisebb is.
De nem akarom a nagyobbat se kizarni ebbol az elmenybol, mert lehetne meg azt esetleg, hogy tableten nezi az asztalnal,akkor a kisebb nem latja, de ez milyen mar. Kozben szeret maszkalni, jatszani, ezt nem veszem el tole. A szobajaba meg szinten nem kuldenem be egyedul mesezni.
Szoval hat ja, en sehogy. Masnal lehet mas mukodik. 😂
Én sehogy, mert neked inkább az a kérdés, hogy oldjam meg, hogy én nézhetek, a babám nem. Nincs több gyerekem.
De imádom, ahogy a sok anyuka ugrik az épp aktuális boszorkányüldözésre. Számomra teljesen érthetetlen okból most épp a tévé az. Miért nem a telefon akkor már? Tévé van már egy ideje és mi is felnőttünk valahogy. Vagy ezek szerint a 20-40 közötti korosztályban minden kisebb testvér hülyébb a nagyobbaknál? Mert nálunk aztán sehol nem merült fel ilyen, hogy csak a nagyobb nézhet, nem is hallottunk róla. Sőt, úgy alapból se volt tiltott a tévé semmikor. De nyilván mindenki bolond lett tőle. Ott van például a kisebbik húgom. Nálunk ő tévézett a legtöbbet. Szegénynek azt hiszem, csak 4 diplomája van még. De ki számolja?😂
Nálunk nem erről van most szó.
Rokon gyerek van nálunk, 2 hétig. És ő otthon minden nap mesét néz. Hétvégén sokat.
De nálunk a kicsi még nincs 3 éves, ő nem néz mesét. Nagyon ritkán szokott, mondjuk havi 1x. És akkor is csak Bogyó és Babócát. A rokon gyerek meg mindent, ami a tv-ben megy. És folyamatosan mondja, kéri, hogy kapcsoljuk be a TV-t.
Ácsi, ez egészen más helyzet!
A rokon gyerek itt, a ti lakásotokban a ti szabályaitok szerint kell, hogy viselkedjen. Otthon bármit nézhet? Az otthon van! Itt meg nem nézhet! Nem kell magyarázkodni sem: azért nem nézhet, mert tinálatok ez a szabály és punktum.
Egyébként óvoda-/iskolaidőben hogyhogy nálatok van 2 hétig a rokon gyerek? Neki nem kell járnia? Vagy ti viszitek? És mit csinálnak közben a szülei?
Mivel nem otthon van, neki kell alkalmazkodni a ti szabályaitokhoz. Lehet, azért van nálatok, hogy szoktassátok le😂
Ugyanakkor ti is lehetnétek annyira rugalmasak, hogy bekapcsoltok neki mondjuk napi 1 mesét. Az ég világon semmi baja nem lesz tőle a tiédnek se. Lehet Bogyó és Babóca is.
Nyugodtan pontozzátok le ezt is, tuti, 3 feje nőne a kérdező gyerekének tőle 🤣
Akkor a rokon gyerek 2 hétig elvonón lesz nálatok. Talán nem is árt neki.
Ha futja a keretetekből, vegyetek valami foglalkoztató füzetet a számára, színezőt vagy kézműveskedjetek. Olvassatok fel könyvet. Vetítsetek diát. Annyi minden van a TV helyett.
#5 vagyok.
Még annyival kiegészíteném, hogy én eleve előre egyeztetnék a szülőkkel, sőt magával a gyerekkel is, hogy nálunk így szokás, mi így élünk. Ha ez nem tetszik a gyereknek vagy húzzák a szájukat a szülők, hogy "de ő ezt megszokta és mi engedjük neki", akkor nem vállalnám el. Pláne nem két hétre.
De amúgy mostanában tényleg trendi:
- megszületik csak ISZSZ anyatej - szoptatni 2 éves korig
- aztán hordozni, nem babakocsizni
- BLW-zni
- teljes képernyőmentesség
- montessori elvek mentén nevelni
- co sleeping
- foglalkozások (kerekítő,ringató, tippentő, angol tanfolyam minden anyja kínja)
- gentle parenting
ha te nem így csinálod egy utolsó SZ*RANYA vagy! Mert közben ítélkeznek is a népek. Gyönyörű!
Mi hordjuk iskolába most.
Vettem matricás füzetet, meg majd nyilván megyünk ide-oda.
Én azt mondtam, hogy hétvégén, amikor a kicsi alszik ebéd után, akkor nézhet majd valamit.
Én is úgy gondolom amúgy, hogy neki kell alkalmazkodni a mi szokásainkhoz. Csak a családban ezzel nem mindenki ért egyet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!