Kedves anyukák ti hogy oldjátok meg azt Hogy kis gyerek mellett nem lesz foltos a ruhàtok vagy maszatos stb?
Nem saját gyerkőc hanem vigyázni fogok 2 kicsire, most a szünet alatt.
Az egyik 3 éves, a másik 6 vele már Nemhiszem, hogy lesz ilyen gond.
Ez a korosztály már nem maszatol annyit.
Nem kell felvenni (nem ér hozzá a cipője a ruhámhoz)
De nyilván nem veszek fel fehér gatyát játszóra menéshez
Nem itthon leszek hanem én megyek hozzájuk, vagy úgy kellene csinálnom vigyek váltó ruhát ?
Egyetemista vagyok évközben külön élek, főzök de olyankor nem koszolom magam össze, 3 éves viszont még maszatos kézzel hozzám nyúl és kész... meg ha együtt játszunk is akkor is előfordulhat.
Sehogy. Nem érdekel.
Az 5 éves már nem koszol össze, de a 2 éves még igen. Pl: játszótéren felkéredzkedik, véletlenül megrúg, amíg berakom a kocsiba, összefog míg kaja után kimegyünk kezet mosni, sírva hozzám bújik (takony, nyál)...
Olyan 4 körül lett "tiszta" a nagyobb.
Én is nagyon odafigyelve és tisztán, sok kézmosással főzök, és takarítás közben is ugyanúgy figyelek, nem dörgölöm a ruhámba a koszos kezem, hanem megmosom rendesen, stb.
Szerintem a váltó ruha eleve alap, különösen most, a vírussal. Gyerekfüggő is, hogy mit tanítanak és mit engednek neki, illetve mi a szokás, hiszen sokan szalvétával, kendővel letörlik a maszatot még az asztalnál, így csak legfeljebb mérsékelten koszosak mennek kezet mosni, egy 3 évest pedig már nem nagyon kell vinni.
3 évesem már nem maszatol csak nagyon ritkán
Tudja hogy nem nyúlunk a másikhoz, maszatos kéz feltartva..
Vagy megy kezetmosni magától.
Előke nélkül eszik már..
Max gulyáshoz kap.. de ahhoz magamnak is teszek partedlit
Evés közben megtörli a száját szalvétába.
Amúgy magamat hamatabb maszatolom.
Érdekes a 1,5 évesem max akkor maszatol össze, ha nem figyelek és megfog mielőtt letörölném a kezét.
Egyébként valóban megtörlöm valamennyire kézmosás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!