Színház - öltözködés?
Nemrég színházban voltunk nagycsoportos és kicsit nagyobb testvérgyerekekkel: szülők is, ez egy csoportprogram volt.
24 kisgyerek jött összesen, ebből kb. a fele - kislány, kisfiú vegyesen - abszolút hétköznapi ruhában volt. Zöld vászonnadrág, farmer, színes vagy valami hősfigurás póló, sportcipő stb.
Természetesen nagyjából ez jellemezte a szüleiket is.
Már nem érték, hogy a színházba, balettra, zenei előadásra szépen felöltöztetik a gyerekeket? Persze így a felnőttek sem mutattak erre példát, hiába gyerekelőadás, nekik nem kellett volna csinosan felöltözni?
Vagy ma már egyszerűen ez a norma?
Én azt vettem észre, hogy ez a jelenség színházanként is változó. Igaz lehet az is, hogy az idősebb korosztály általában jobban kiöltözik. A fiatalabbak közül csak azok öltöznek ki, akiknek ezt megtanították... Nálunk, gimiben nem hogy farmerban, de nyakkendő nélkül, vagy esetleg nem-fehér ingben sem engedtek el színházba. Mondhatom, elegáns, amikor 30-35 gimnazista diák öltönyben megjelenik egy előadáson. Soha nem értettem, miért nem tisztelik meg egyesek az előadókat azzal, hogy legalább valami szép ruhát felvesznek az előadásra...
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!