Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Színház - öltözködés?

Színház - öltözködés?

Figyelt kérdés

Nemrég színházban voltunk nagycsoportos és kicsit nagyobb testvérgyerekekkel: szülők is, ez egy csoportprogram volt.

24 kisgyerek jött összesen, ebből kb. a fele - kislány, kisfiú vegyesen - abszolút hétköznapi ruhában volt. Zöld vászonnadrág, farmer, színes vagy valami hősfigurás póló, sportcipő stb.

Természetesen nagyjából ez jellemezte a szüleiket is.

Már nem érték, hogy a színházba, balettra, zenei előadásra szépen felöltöztetik a gyerekeket? Persze így a felnőttek sem mutattak erre példát, hiába gyerekelőadás, nekik nem kellett volna csinosan felöltözni?

Vagy ma már egyszerűen ez a norma?

2012. ápr. 13. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem gyerekekkel voltunk színházban,hanem felnőtt előadáson és én is ledöbbentem.Régen voltam már,akkor még mindenki csinosan ünneplősen öltözött oda fel.Most teljesen elfogadott úgy látom a farmer,pulcsival,nőknek,férfiaknak is.Sőt az tűnik ki már szinte aki kosztümben,öltönyben megy.Nemrég a tv-ben láttam egy divattervezőt aki farmeres megoldást ajánlott ballagásra is.Ez pár éve volt,lehet hogy ez is megy már.Nem tartom ezt helyesnek.
2012. ápr. 14. 07:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Hmmmmm...
2012. ápr. 15. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is ezen vok kiakadva.Egyre igénytelenebb a nép.Bálokba is látom hogy két féle ruha avan: nagy estélyim eg majdhogynem nadrág valami hétköznapi felsővel.
2012. ápr. 15. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg van a színházba járó réteg, akik rendszeresn, vagy többször járnak színházba, mint az átlag és ők megadják a módját, de talán idősebb korosztályról is van szó azért. Míg a fiatalok és akik ritkán járnál előadásra fogalmuk sincs a színházi etikettről és ua. bemegy mintha moziba menne. Ma is szóval élve: gáz!
2012. ápr. 15. 22:27
 5/5 anonim válasza:

Én azt vettem észre, hogy ez a jelenség színházanként is változó. Igaz lehet az is, hogy az idősebb korosztály általában jobban kiöltözik. A fiatalabbak közül csak azok öltöznek ki, akiknek ezt megtanították... Nálunk, gimiben nem hogy farmerban, de nyakkendő nélkül, vagy esetleg nem-fehér ingben sem engedtek el színházba. Mondhatom, elegáns, amikor 30-35 gimnazista diák öltönyben megjelenik egy előadáson. Soha nem értettem, miért nem tisztelik meg egyesek az előadókat azzal, hogy legalább valami szép ruhát felvesznek az előadásra...

23/F

2012. ápr. 15. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!