Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Öltözködés az oviba?

Öltözködés az oviba?

Figyelt kérdés

Volt lehetőségem benézni a lányom leendő ovijába(fővárosban), és elképedve láttam, hogy a gyerekek zöme gyönyörű, márkás, színes ruhákban vannak.

Kicsit elcsodálkoztam, te jó ég, mindenki ennyire flancosan öltözteti már oviba is a gyermekét?

Lányomnak már elkezdtem beszerezni néhány valóban meseszép ruhadarabot, mert attól félek, hogy a mi "nevesincs" egyszerűségünkkel ki fog ríni szegény csemetém.

Nem vagyunk nagy lábon élők, így mindig jól meg kell gondolni, hogy mire költünk, de valóban "ciki" ha a gyermeken egy no name melegítő és akár egyszínű, egyszerű póló van?

Mindenhol azt látom, hogy ilyen-olyan mesehősös, csilli-villi ruhákat adnak már játszani is a gyermekre, és ez kicsit lehangol, mert tudom, hogy én biztos nem fogom tudni mindig ilyen meseszép ruhákba öltöztetni a gyermekem..

A turiban is szétnéztem, igen ott is vannak olcsón kopottak, de az aukciós oldalakon a "krém minőségű" ruhák meg a csillagos eget verik.

Anyukák, ti hogy vélekedtek erről?

Hogy öltöztetitek az oviba a gyermeketeket?

2012. jan. 10. 19:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
hanyadik kerületi ovi volt ez?
2012. jan. 10. 19:18
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem fovarosi turikban nagyon szep, markas, csili vili ruhakat lehet venni. Tobb helyen is korulneztel? Nem hinnem, h mindenkinek van penze uj, markas gyerekruhakra. Amit meg turiban vesz az ember, barmennyire is szep legyen, nem sajnlaja raadni meg jatszani sem, hisz max parszaz ft ba kerult.
2012. jan. 10. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
nézzél körül a bizományiban is. Én Lidlben szoktam gyerekruhát venni meg C&A-ban, de oviba itt melegítőben vannak a gyerekek, kényelmesben.
2012. jan. 10. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Én nem tapasztaltam ilyet, mondjuk tojok rá, hogy más mit gondol, de nem szakadt, foltos ruhákban jár, jó minőségű, használt melegítőket veszek neki az oviba, ebben legalább kényelmesen van.
2012. jan. 10. 19:26
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Az én lányaim sem voltak még életükben melegítőben. A kínais melegítő is 2-3000 Ft. Ennyiből veszek 2-3 plüssnacit, vagy leggingsnadrágot, esetleg harisnyákat, pólót, ruhát is több darabot a turiban. Van hogy 3-4 öltözet ruha (póló, nadrág, vagy harisnya, póló, ruha) kijön a turiban, és csupa gyönyörű, csilivilis, hercegnős, tündéres, mesefigurás darab. 99%-ban turiból öltöztetem őket. Max a tesco leárazásain szoktam még vásárolni.
2012. jan. 10. 19:28
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Én pont fordítva látom: topis gatya, olcsó póló, olcsó cipő van a gyereken az oviban. Hazafele jobb cuccok. Én sem adom rá a jobb cuccot az oviban, mert sajnálom.

Főváros, külső kerület.

2012. jan. 10. 20:19
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem,felesleges a csilli-villi ruha,mondjuk felsőkből vannak nekünk is mesehősős felsőink,azokat nem koszolja annyira össze, de vannak egyszínű felsői is, van amelyikre én vasalok mintát.De alulra aztán tök felesleges drága , meg szép ruhát adni, valamelyik nap például kint voltak az udvaron, és a szép vaj színű nadrágja tiszta fekete lett térdtől lefelé, alig bírtam kimosni,úgyhogy én tuti csak sötét nacit adok rá ezután, és inkább csak bemelegítőt játszani az is tökéletes.Az meg ,hogy ki mit gondol nem érdekel.
2012. jan. 10. 20:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Sógornőm sok szép, de noname ruhát vett az ikreinek, szerintem sokat költött. Mi ezeket megörököltük és sokat bosszankodom, mert, hiába szépek, szakadás és foltmentesek, a varrások folyton felszakadnak. Elkezdtem használtrucikat vásárolni, no meg Aldis, Lidlis, Tescos(leárazott) holmikat. Most fog bölcsibe menni a 2 éves kislányom, és engem is nagyon meglepett, már a nyáron is a játszótéren, hogy milyen szép holmikban vannak a gyerekek. De ha dolgozni kezdek nem lesz időm turikban keresgélni, mert azért ez időigényes, varrni se. Szóval kissé félek én is, hogy lesz. Nekünk is nagyon meg kell nézni mire költünk, mióta nem dolgozom(veszélyesztett terhes voltam), és még egy másik babát is tervezünk a közeljövőben. Szóval maradnak a leárazások. Pl. most az őszi, jövőtéli rucikat veszem meg. S egy ideig még Aldis cipőket veszek(csak az első 3 cipő volt márkás babacipő).
2012. jan. 10. 21:03
 9/11 anonim ***** válasza:

Én általában turiból öltöztetem a lányomat, meg ha kínaiban van 50%-os kiárusítás, akkor be szoktam vásárolni, és én nem sajnálom a gyerekre adni a "drágább" ruhát sem, mert arra, hogy otthon tartsam a szekrényben, aztán legyen rajta 2x és utána kinövi, na azt már nem. Ha leeszi, akkor kimossuk, ha nem jön ki, akkor jó lesz a dédihez otthoninak.

Egyébként már nekem is mondták, hogy nem féltem a ruháit, mert hogy látják, hogy next meg hasonló márkák, és amikor mondom neki, hogy turisok el vannak hülve.

Volt olyan, hogy a lányom úgy jött ki az oviból, hogy láttam rajta, hogy baj van, és mondta, hogy ugye nem baj, hogy leette a ruháját, meg véletlen volt, meg bocsánat. Az ovónéni meg állt ott, hogy vajon mit szólok (ez még az elején volt), és pedig közöltem a lányommal a szokásos mondatot: "Nem baj, madj kimossa a mosógép!" Láttam az ovónénit, hogy meg volt lepődve, biztos más szülők máshogy reagálnának.

Bocs, hogy hosszú voltam.

2012. jan. 11. 08:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Vannak azért turikban is szépek, érdemes több turiba is benézni, nem tudom hol nézted. Nézd meg a Háda turikban. Egyébként én egyszerűen öltöztetem a gyerekem, de nálunk minden gyerek egyszerűen van öltözve, nem láttam nagyon csili-vili ruhákat. Az én lányomon harisnya, pamutszoknya van általában és egy vékony hosszú ujjú póló. Igaz, ebből van Hello Kittys, C&A-s, hercegnős meg minden, de pólókat a C&A-ban H&M-ben elég jó áron lehet kapni, nem veri a csillagos eget. A nadrágjaink általában aukciós oldalakról valók, a két téli overálja is. Télikabátunk az egyik C&A-s, hogy legyen egy szebb, a másik pedig kínaiból kb. 4500 Ft. volt. Mi a XVI. kerületben lakunk és oda jár a lányom oviba.
2012. jan. 11. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!