Öltözködés az oviba?
Volt lehetőségem benézni a lányom leendő ovijába(fővárosban), és elképedve láttam, hogy a gyerekek zöme gyönyörű, márkás, színes ruhákban vannak.
Kicsit elcsodálkoztam, te jó ég, mindenki ennyire flancosan öltözteti már oviba is a gyermekét?
Lányomnak már elkezdtem beszerezni néhány valóban meseszép ruhadarabot, mert attól félek, hogy a mi "nevesincs" egyszerűségünkkel ki fog ríni szegény csemetém.
Nem vagyunk nagy lábon élők, így mindig jól meg kell gondolni, hogy mire költünk, de valóban "ciki" ha a gyermeken egy no name melegítő és akár egyszínű, egyszerű póló van?
Mindenhol azt látom, hogy ilyen-olyan mesehősös, csilli-villi ruhákat adnak már játszani is a gyermekre, és ez kicsit lehangol, mert tudom, hogy én biztos nem fogom tudni mindig ilyen meseszép ruhákba öltöztetni a gyermekem..
A turiban is szétnéztem, igen ott is vannak olcsón kopottak, de az aukciós oldalakon a "krém minőségű" ruhák meg a csillagos eget verik.
Anyukák, ti hogy vélekedtek erről?
Hogy öltöztetitek az oviba a gyermeketeket?
Én pont fordítva látom: topis gatya, olcsó póló, olcsó cipő van a gyereken az oviban. Hazafele jobb cuccok. Én sem adom rá a jobb cuccot az oviban, mert sajnálom.
Főváros, külső kerület.
Én általában turiból öltöztetem a lányomat, meg ha kínaiban van 50%-os kiárusítás, akkor be szoktam vásárolni, és én nem sajnálom a gyerekre adni a "drágább" ruhát sem, mert arra, hogy otthon tartsam a szekrényben, aztán legyen rajta 2x és utána kinövi, na azt már nem. Ha leeszi, akkor kimossuk, ha nem jön ki, akkor jó lesz a dédihez otthoninak.
Egyébként már nekem is mondták, hogy nem féltem a ruháit, mert hogy látják, hogy next meg hasonló márkák, és amikor mondom neki, hogy turisok el vannak hülve.
Volt olyan, hogy a lányom úgy jött ki az oviból, hogy láttam rajta, hogy baj van, és mondta, hogy ugye nem baj, hogy leette a ruháját, meg véletlen volt, meg bocsánat. Az ovónéni meg állt ott, hogy vajon mit szólok (ez még az elején volt), és pedig közöltem a lányommal a szokásos mondatot: "Nem baj, madj kimossa a mosógép!" Láttam az ovónénit, hogy meg volt lepődve, biztos más szülők máshogy reagálnának.
Bocs, hogy hosszú voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!