Ti átiratnátok másik oviba?
Kisfiam ovijával tele a hócipőm. Lányom is oda menne ősztől. A gondjaim: csak délelőtt mennek udvarra. Nincs semmi program. Nincsenek ünnepségek,amire a szülők is mehetnek. Mindenre azt mondják,körülményes. Az ovi 5-ig van,de ovónéni fél 5kor már táskával a vállán toporog. Ők ülnek egy széken,gyerekek a multkor jojóval fojtogatták egymást,én vettem észre,és szóltam. Egyik nap kakis fenékkel és alsónadrágban jött haza,meg se nézik h ki tudta e törölni magának rendesen. Kisfiam lövöldözik-kézzel-csúnyán beszél,köpköd,legutóbb azt játszotta h meghal!!!
teljesen kivagyok,minden hétre jut valami amit napokba telik kinevelnem belőle,de nehéz,mert ebben a közegben van egész nap. Mi pedig nem igy neveljük. Nem beszélünk csúnyán,nem ordibálunk,nem verekszük,nem köpködünk. Nincs harcolós-verekedős játék. Nem néznek tévét.
Minden állami ovi ilyen? El vagyok keseredve..Szivem szerint már ma kivenném. Terhes vagyok,elférnéne ő is itthon de a közösség meg kellene neki..
A mi ovinkban átlagban 1 ovónő+1 dadus van a 27 gyerekre 2,5-4-5 éves korig vannak (ez a kiscsoport, az évvesztesek miatt ilyen nagy a szórás). Minden kedden tornáznak (most már az udvaron). Volt farsang, most holnap húsvéti ajándékot megyünk mi szülők csinálni nekik, úgy hogy ők nem lesznek ott. Szerdán nyuszi ünnepség. Volt karácsonyi ünnepség, jöttek a huszárok március 15 előtt. Nemzeti szín tulipánt csináltak, minden héten más-más művük van kiarkva a faluújságra. A dadus este csinálja otthon nekik a só-liszt gyurmát stb.
Nagy ovi, de soha egyik ovónőt sem láttam az udvaron ülni. Nálunk voltak kaki gondok (írtam is ki itt kérdésben), sokszor hitte azt, hogy csak pukizott, de becsúszott egy kis kaki a bugyiba. Én már szégyelltem magam, hogy a dadusnak kell cserélni, meg lemosni és még a bugyikáját ki is mosták, nem hagyták beleszáradni, de ők mondták, hogy ekkora gyerekeknél ez előfordul, tehát én biztos nem hagynám ebben az oviban és a tesóját sem iratnám oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!