Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti átiratnátok másik oviba?

Ti átiratnátok másik oviba?

Figyelt kérdés

Kisfiam ovijával tele a hócipőm. Lányom is oda menne ősztől. A gondjaim: csak délelőtt mennek udvarra. Nincs semmi program. Nincsenek ünnepségek,amire a szülők is mehetnek. Mindenre azt mondják,körülményes. Az ovi 5-ig van,de ovónéni fél 5kor már táskával a vállán toporog. Ők ülnek egy széken,gyerekek a multkor jojóval fojtogatták egymást,én vettem észre,és szóltam. Egyik nap kakis fenékkel és alsónadrágban jött haza,meg se nézik h ki tudta e törölni magának rendesen. Kisfiam lövöldözik-kézzel-csúnyán beszél,köpköd,legutóbb azt játszotta h meghal!!!

teljesen kivagyok,minden hétre jut valami amit napokba telik kinevelnem belőle,de nehéz,mert ebben a közegben van egész nap. Mi pedig nem igy neveljük. Nem beszélünk csúnyán,nem ordibálunk,nem verekszük,nem köpködünk. Nincs harcolós-verekedős játék. Nem néznek tévét.

Minden állami ovi ilyen? El vagyok keseredve..Szivem szerint már ma kivenném. Terhes vagyok,elférnéne ő is itthon de a közösség meg kellene neki..

2012. ápr. 2. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Tényleg gázul hangzik, igazán sajnálom... főleg azért, mert látszik, hogy nem törődnek a gyerekekkel abban az óvodában.

Farsang meg anyák napja sincs?

Nem írtad, milyen csoportos a kisfiú, de ha még ősszel is ovis lesz, szerintem vidd át egy másikba, a hugival együtt.

Kérdésedre válaszolva, igen, én átíratnám.

2012. ápr. 2. 13:45
 2/12 anonim ***** válasza:

igen, és még az udvar a legkevesebb...

kakás fenék meg ülve várják, hogy jöjjenek értük???

rémes. Óvónő mit mond, miért nem szüntetik meg ezt a viselkedést??

2012. ápr. 2. 13:47
 3/12 A kérdező kommentje:
Kiscsoportos. Anyák napját nem tartanak,mert a kicsik nem szeretnek szerepelni!!! Farsangról csak képet kaptunk. Karácsonyi ünnepség sem volt. Semmi. Igen,mint egy gyerekmegörző. Szóval akkor nem én vagyok háklis? És nem minden állami ovi ilyen csak kifogtuk?
2012. ápr. 2. 13:47
 4/12 A kérdező kommentje:
Azt mondta,nem tudnak mindenkivel külön foglalkozni. 3-an vannak 25 gyerekre.
2012. ápr. 2. 13:50
 5/12 anonim ***** válasza:

3-an 25 gyerekre??

Nálunk gyakori hogy egy óvónő van 30 gyerekkel, ilyesmik mégsem fordulnak elő.

Szerintem ez nem attól függ, hogy állami-e vagy más, hanem a helyi vezetőktől és óvónőktől.

Igen, keressetek másikat, ha lehet.

2012. ápr. 2. 13:55
 6/12 anonim ***** válasza:

Anyukám 30 évet húzott le egy óvodában. A normális állami óvoda nem ilyen.

Szerintem próbálj másik ovit keresni a kisebb gyereket meg még véletlenül se írasd be oda, ha van ár lehetőséged.

2012. ápr. 2. 14:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Megpróbálok másikat keresni. Addig kivegyem szerintetek?

2012. ápr. 2. 14:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk egy óvónő van 22 gyerekre+1 dada. Van ünnepség, szülinapot is ünnepelnek, verset, dalokat tanulnak. NEM, nem ilyen az átlag óvoda.
2012. ápr. 2. 15:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne vedd ki, hátha nem sikerül másik ovit találni hamar.
2012. ápr. 2. 15:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 óvónő van 25 gyerekre. 1éve ovis a kisfiam. Sajnos a nagyobbaktól nem csak a jót tanulják el, hanem a rosszat is... Nálunk a "lövöldözés", meghalás, örökös baleset-karambol téma még kiegészül azzal is, hogy a kistesóját, löködi, ráncigálja és mostanság már ököllel megüti. Nem így neveltük, sajnos ezt az oviban "tanulta". És panaszkodik, hogy bántják a nagyobbak, löködik, megütik. Szóltam az óvónőnek és annyit mondott, hogy csak játékból csinálják, nem komoly. Hát köszönöm szépen! Itthon meg alig tudom vele megértetni, hogy ez nem játék, ha mást meglöksz, megütsz. Én is ide jártam oviba és annó nem volt ilyen, nem voltak verekedések. Nekem is tele a csuprom velük, de nincs más ovi.

A másik ami bosszant, hogy van egy kisgyerek, aki minden nap visz valami játékot, amit elvileg nem szabad, és már nem egyszer vitt be kardot, puskát, persze játékot. Nálunk ilyen harci eszközök nem voltak és eztán sem lesznek, de a gyerek meg folyton nyaggat, hogy neki is kell, meg milyen jó, stb...

2012. ápr. 2. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!