Hogy zajlott az első napotok az oviban?
Rosszul fogalmaztam volna?!
Hogy zajlott az első nap,amikor a kisgyerekedet először vitted az óvodába? Hányra mentetek? Mennyire oldódott fel a gyereked? Mennyi ideig voltál ott vele? Mit mondtál neki,amikor otthagytad? Ő mit mondott? Sírt-e? Stb.. Így már érthető????!!!!
Szia!
Nálunk 2 nap beszoktatás volt szeptemberben..
kisfiam szept végi születésű a 3at akkor töltöttük így tulajdonképpen mini-kiscsoport a csoport neve,mert vannak 3 évesek és 4évesek is.Az első nap mindenkivel bent maradhatott a szülő,reggel fél9re mentünk,és bent ültünk a terembe velük,néztük ahogy játszanak..már aki játszott aztán reggeliztek..majd kis közös játék mindenki elmondta a nevét...majd öltözés és kimentünk az udvarra..ahol jobban oldódtak,homokoztak..majd vissza ebédre,és haza lehett jönni nem volt még alvás...másnap már arra kellett készülni hogy bent alvás lesz..jó lenne ha bent maradnának a gyerekek,és mi ebéd után ill elött eljönnénk mármint szülők...majd alszanak..és 3ra manjünk értük ha ébrednek ottlegyünk...ment is minden rendben mondtuk nem mehetünk már be mikor ebédelnek..közben eljöttünk..semmi gond nem volt mire ébredtek ott vártuk őket..aztán 3.nap reggel már csak bevittem,beült hamizni,és már jöttem is el..engem jobban megviselt a 2.napi ill 3.napi eljövetel is..őt nem annyira..pedig nagyon ragaszkodó gyerek..3.nap azért ottmaradtam és miközben reggelizett figyeltem mikor nyílt egyszer egyszer az ajtó..de evett aztán ment játszani az óvónő is kijött és mondta menjek nyugodtan nem keres minden rendben van..nekünk így ment a beszoktatás...tényleg nem jó nagyon elhúzni a napokat erőt kell venni magunkon és bent kell hagyni..nehéz de mindíg meggyőződtem róla hogy ne ordítson utánam nyugi legyen,,nem tudtam volna úgy nyugodt szívvel benthagyni...de simán ment..jó volt.....jól ment a dolog...ugyanakkor volt olyan szülő is aki egyből bent hagyta egyedül a dadus vígasztalta mert ordított egész nap..1hét múlva a leg csendesebb gyerek lett aki szintén imád oviba menni...:-))
Te most készülsz vinni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!