Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudom rávenni 1,5 éves...

Hogy tudom rávenni 1,5 éves kisfiamat, hogy a bilin ülés közben valami történjen is a bilibe?

Figyelt kérdés
Nagyon jól elücsörög a bilin és a wc-n is a szükitövel, de egyszerüen akármennyit ülünk rajta semmit nem sikerül bele termelni. Még csak egy pici pisit sem. Már 3 hete naponta többször próbáljuk a bilizést, de nem haladunk elöre.
2012. márc. 26. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
1,5 évesen nem is kell semmit haladni a bilizéssel. Akkor kell kezdeni a bilizést, ha tudja jelezni, hogy pisilnie/kakilnia kell. Addig gyakorlatilag teljesen felesleges, sőt, ha erőltetve van, csak rosszabb lesz...
2012. márc. 26. 17:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ó még nagyon kicsi ehhez, főleg így, hogy látszik, nincs hajlama még a nagyoskodásra.

Szóval ne legyél elkeseredve.

Legfeljebb megmutathatod te mit csinálsz oda, ne legyen tabu, vagy mikor bekakil, vidd a cuccot, ha tudod pottyantsd a pupit a wc-be, hogy lássa oda való.

Már az is nagy szó, hogy ekkorán odaül.

A mi kisfiunk 2 éves körül volt, mikor elsőre a bilibe nyomott, úgy örültem, de láttam rajta, őt nem hatotta meg. Mégpedig annyira, hogy még egy évig nem.

2012. márc. 26. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szegény olyan pici még, hagyd már békén.
2012. márc. 26. 17:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd, még korai.
2012. márc. 26. 18:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem is gondoltam volna, hogy másfél évesen ennyire sietnie kellene, és taktikáznom kellene. Kislányom is másfél éves, de még nem bilizik. Ráül ő is, magától csinálja, ismerkedik vele, de még nem történik semmi.

Szerintem nincs min aggódnod. Majd idővel úgyis megtanulja.

2012. márc. 26. 19:15
 6/11 anonim ***** válasza:
30%

Ezek szerint neki még korai. Van amelyik már ennyi idősen rendesen használja, van amelyik nem. Nem vagyok híve a "tartsuk minél tovább csecsemővé a gyereket" klubnak, magyarán annak, hogy óóó 3 éves koráig rá se ültesd, hanem inkább az ésszerűség híve vagyok. Ez pedig azt diktálja, próbáld ki és megtudod, érett-e rá.

Az a válaszoló, amelyik azt írta hogy baba még, hagyd békén, tudatlan. Baba ugyanis egyéves koráig volt. Most már kisgyermek.

2012. márc. 26. 20:24
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

1-esnek üzenem, hogy van, amelyik gyerek nem jelzi, hogyha pisilnie kell. Soha. Olyankor a szülőnek kell lépni. A lányom 3 évesen lett szobatiszta, de úgy, hogy akkor már én mondtam neki, hogy nincs pelenka, és kész. Így viszont 3 nap alatt teljesen szobatiszta lett. Lehet, ha ezt előbb megteszem, akkor már 2 évesen szobatiszta...

Mondjuk 1,5 évesen még tényleg kicsi. Már az is szép, hogyha ráül a bilire. Az én fiam 2 éves, és sajna csak fél percet ül meg a bilin, és szalad. Nem ér rá. Így nekünk sem lesz hamar eredmény. Szerintem a nyáron róla is leveszem a pelust, és megmondom neki, hogyha nem ül rá a bilire, akkor át kell öltözni.

2012. márc. 26. 20:57
 8/11 anonim ***** válasza:

ráülteted egyből ébredés után?Mert akkor szoktak pisilni.

kisfiammal 16 hónaposan kezdtük, eleinte ő sem csinált semmit bele.Aztán 1-2x belepisilt ébredés után, most 1,5 éves és már egy pár hete kakil és pisil reggel mikor felkel a bilibe.

Egyszer valahogy el kell csípni, onnan már könnyebb lesz.

Amúgy ha szívesen ücsörög rajta, akkor nem korai!!!Csináljátok nyugodtan szerintem, előbb-utóbb rájön mi miért van:)

2012. márc. 26. 21:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a válaszokat, kedvesek vagytok.Az elsö pár válasz után kezdtem azt hinni, hogy tiszta lökött vagyok, mit akarok én ekkora gyermektöl?! De utánna megnyugodtam, hogy mégiscsak vannak olyan anyukák, akik úgy gondolják, hogy 2-3 éves kor alatt is lehet valaki szobatiszta, köszi nektek. Megpróbálom közvetlen ébredés után, mert azt még nem próbáltam, csak napközben, többnyire evés után.
2012. márc. 26. 23:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Erőltesd csak nyugodtan, de majd viseld is a következményeit!

A szobatisztaság nem azt jelenti, hogy a gyereket ráteszem a bilire, wcre és ő épp akkor belepisil. Kell hozzá az inger, amit neki éreznie kell előtte és tudatosulnia kell benne, hogy ha érzi az ingert, akkor irány a bili/wc. Ez egy reflexes folyamat, amit nem nagyon lehet erőltetni.

Ha megérik rá, akkor úgyis jelzi. Nem egyformák a gyerekek, van akinek előbb, van akinek később érik meg az IDEGrendszere ezekhez a dolgokhoz.

2012. márc. 27. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!