Hogy tudom rávenni 1,5 éves kisfiamat, hogy a bilin ülés közben valami történjen is a bilibe?
Ó még nagyon kicsi ehhez, főleg így, hogy látszik, nincs hajlama még a nagyoskodásra.
Szóval ne legyél elkeseredve.
Legfeljebb megmutathatod te mit csinálsz oda, ne legyen tabu, vagy mikor bekakil, vidd a cuccot, ha tudod pottyantsd a pupit a wc-be, hogy lássa oda való.
Már az is nagy szó, hogy ekkorán odaül.
A mi kisfiunk 2 éves körül volt, mikor elsőre a bilibe nyomott, úgy örültem, de láttam rajta, őt nem hatotta meg. Mégpedig annyira, hogy még egy évig nem.
Nem is gondoltam volna, hogy másfél évesen ennyire sietnie kellene, és taktikáznom kellene. Kislányom is másfél éves, de még nem bilizik. Ráül ő is, magától csinálja, ismerkedik vele, de még nem történik semmi.
Szerintem nincs min aggódnod. Majd idővel úgyis megtanulja.
Ezek szerint neki még korai. Van amelyik már ennyi idősen rendesen használja, van amelyik nem. Nem vagyok híve a "tartsuk minél tovább csecsemővé a gyereket" klubnak, magyarán annak, hogy óóó 3 éves koráig rá se ültesd, hanem inkább az ésszerűség híve vagyok. Ez pedig azt diktálja, próbáld ki és megtudod, érett-e rá.
Az a válaszoló, amelyik azt írta hogy baba még, hagyd békén, tudatlan. Baba ugyanis egyéves koráig volt. Most már kisgyermek.
1-esnek üzenem, hogy van, amelyik gyerek nem jelzi, hogyha pisilnie kell. Soha. Olyankor a szülőnek kell lépni. A lányom 3 évesen lett szobatiszta, de úgy, hogy akkor már én mondtam neki, hogy nincs pelenka, és kész. Így viszont 3 nap alatt teljesen szobatiszta lett. Lehet, ha ezt előbb megteszem, akkor már 2 évesen szobatiszta...
Mondjuk 1,5 évesen még tényleg kicsi. Már az is szép, hogyha ráül a bilire. Az én fiam 2 éves, és sajna csak fél percet ül meg a bilin, és szalad. Nem ér rá. Így nekünk sem lesz hamar eredmény. Szerintem a nyáron róla is leveszem a pelust, és megmondom neki, hogyha nem ül rá a bilire, akkor át kell öltözni.
ráülteted egyből ébredés után?Mert akkor szoktak pisilni.
kisfiammal 16 hónaposan kezdtük, eleinte ő sem csinált semmit bele.Aztán 1-2x belepisilt ébredés után, most 1,5 éves és már egy pár hete kakil és pisil reggel mikor felkel a bilibe.
Egyszer valahogy el kell csípni, onnan már könnyebb lesz.
Amúgy ha szívesen ücsörög rajta, akkor nem korai!!!Csináljátok nyugodtan szerintem, előbb-utóbb rájön mi miért van:)
Erőltesd csak nyugodtan, de majd viseld is a következményeit!
A szobatisztaság nem azt jelenti, hogy a gyereket ráteszem a bilire, wcre és ő épp akkor belepisil. Kell hozzá az inger, amit neki éreznie kell előtte és tudatosulnia kell benne, hogy ha érzi az ingert, akkor irány a bili/wc. Ez egy reflexes folyamat, amit nem nagyon lehet erőltetni.
Ha megérik rá, akkor úgyis jelzi. Nem egyformák a gyerekek, van akinek előbb, van akinek később érik meg az IDEGrendszere ezekhez a dolgokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!