Hogy tanítsam meg a kisfiamat hogy egyedül aludjon?
Legyen 1 rutin fürdés, mese alvás.
Ha torka szakadtából üvölt utánad odamész 1 simogatás, 1 jóét puszi és kisétálsz
ha sír akkor se mész vissza 1 percig majd ugyanez majd 2 percet marassz kint…..
Minél kisebb figyelmet kapjon ha vizet kér ne vigyél, ha megkérdi hol a cica ne válaszolj minél kevesebb az inger annál gyorsabban elfárad.
Tud egyedül aludni ezek szerint.
Tudod én is tehernek vettem az altatást jó darabig, mikor is elgondolkodtam, hogy miért is, és rájöttem, hogy nagyon hamar felnőnek, ők lesznek akiknek kell majd a szabadság, kezdik megtalálni magukat, és igen hamar eljön, hogy ők maguk nem engedik, hogy akár megpusziljuk se. Legalábbis sokaknál ez van. Így miután tudtam, hogy eltudnak aludni egyedül, nem volt gond, hogy félnek, vagy bármi ezután én hagyom, hogy míg elalszanak odamegyek hozzájuk. Egyszerűen csak mert nekik is jó, és miután lebeszéltem magam a magam hisztijéről, hogy az altatás nem is feladat, hanem jó érzés, ezek után nem volt gond. Vannak napok, hogy nem alszunk el velük, hogy megmaradjon azért az, hogy egyedül is tudni kell.
A ragaszkodását, szeretét jelzi ki ezzel !
Megpróbálhatod azért hogy beszélsz vele, és egyelőre egy éjszakát egy héten egyedül próbálja meg, néhány hét múlva kettőt, és így tovább.
Sok türelmet !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!