Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érezzem magam hülyének, mert...

Érezzem magam hülyének, mert elvittem a gyerekem az ügyeletre? Ti hogy éreznétek magatokat ezek után?

Figyelt kérdés
Reggel láza lett a lányomnak,elvittem a gyerekorvoshoz,írt is ki amit gondolt. Ma délután 39,5 fokot mértem! Kapott lázcsillapítót és hűtőfürdőt,de csak 38,4-re vitte le- ezt közvetlenül indulás előtt mértem. A doki majdnem nekem esett,mert szerinte feleslegesen mentem el. A digitális lázmérővel próbálta bizonygatni,hogy lement a gyerek láza,de nem is várta meg hogy pittyegjen,meg nem is normálisan rakta oda- tudom,én is jártam így sokszor,hogy a digitálisnál,ha nem figyeltem,akkor 35 fokot mutatott,és nem pittyegett még 10 perc múlva sem. Szépen elküldött a halál f.cára.... hogy fél nap alatt ne várjak gyógyulást- reggel még nem volt ilyen nagyon magas a lányom láza! De nem én vagyok az orvos. Miután kijöttünk onnan,a sírás kapott el... Egyedül vagyok a lányaimmal. Még most sem bírom magam vissza fogni. Tényleg én vagyok a hülye,mert elvittem az orvoshoz?
2012. márc. 22. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonlóan jártam, csak épp éjjel lett életében elősször a fiam lázas. De 39,5 fokkal kezdte. Kihívtam az ügyeletet, aki lerázott. Majd hívtam a mentőt, aki szintúgy elküldött a fenébe. Sírógörcsöt kaptam.

Mindez hajnal 3kor. Se kocsink, Heim Pál fél órás autó útnyira. Ja és 1 éves babánk is van a 3 évesen kívül.

Végül visszahívtak a telefonomon, hogy kijön az ügyelet. Mire kiértek kruppot kapott a fiam. Befulladt.

Életemben nem láttam ilyet és nem hallottam ilyen köhögést.

Szóval jobb túlaggódni és feleslegesen menni, én ezt mondom.

2012. márc. 22. 20:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Minket 41 fokos lázzal,tüdőgyulladással,alig lélegző gyerekkel dobtak ki majdnem az ügyeletről....
2012. márc. 22. 20:35
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted hogy elmentél, próbálj inkább egy olyan gyerekorvost találni, aki elérhető mindig, vagy maszekot, legalább a telefonját. Rengeteg rohadt bunkó orvos van és ha beteg a kicsi, akkor már megvan az alapérzékenységünk és nagyon nehéz helytállni amikor nem kedvesek velünk. Ilyenkor meg kell próbálni elmondani az orvosnak, hogy azért vagy ott, hogy elmondja, a gyerek jól halad-e a gyógyulás útján vagy sem. Aztán köszönd meg a kedvességét. A rossz hangulat eltűnik. Ugyan tudod, hogy egy paraszt, de jobban fogod magad érezni. Ez Magyarország, itt erre fel kell készülni, hogy bármelyik orvosi intézményben lesznek ilyen emberek. Figyelj az önuralomra és folyton az legyen a szemed előtt, hogy a gyerekednek te vagy az isten, kiegyensúlyozottnak és erősnek kell látnia, főleg ha beteg. Csak tőled meríthet erőt, nem láthat letörve.
2012. márc. 22. 21:25
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekes anyukaként azt mondom, inkább 100x feleslegesen, mint 1x nem.... Ha te attól nyugszol meg, hogy látta orvos a kicsit, akkor vidd, amikor úgy érzed! Azzal meg, hogy mit szólnak be, én sem foglalkoztam soha. Nem vagyunk egyformák. Nekem a gyerekeimnél fontosabb nincs a világon!
2012. márc. 22. 21:31
 15/22 TKI Ibolya ***** válasza:
100%

Mi ez a marhaság hogy 38,5 fokos láz nem magas és nem kell vele orvoshoz menni? De igen is magas! Bármi lehet a hátterében tüdőgyulladás,középfülgyulladás, igen is nézze meg a doki.Az én fiamnak volt már úgy tüdőgyulladása,hogy 38 fokos volt a láza.Még jó,hogy elvittem dokihoz és nem otthon kezelgettem. Jól tetted inkább kétszer lássa doki mint egyszer sem.Ez a dolga!

3 gyermekes anyuka

2012. márc. 22. 21:45
 16/22 timike26 ***** válasza:
100%
szerintem meg ne foglalkozz azokkal akik szerint tulreagàltad.... pont azèrt mert nem vagy orvos,nem tudhatod hogy mi baja van...szerencsère nem volt komoly baja,se sokszor az orvos se veszi èszre csak kèsobb hogy komoly a baj..hidd el,jàrtam èn is igy,hogy 2 oràt ultem az ugyeleten,azt mondtàk semmi baja,csak gyomorontàs..hajnalban meg a mento vitte el a csepp gyermekem mert akkor nem voltam elèg bàtor hogy leàlljak veszekedni a dokival.....ugyhogy csak nyugodtan vidd el feleslegessen 100 szor mint egyszer kèson....
2012. márc. 22. 21:52
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam másfél hónapja belázasodott péntek éjjel. Szombat este még mindig lázas volt, 39 körülre ment le csak kúpokkal. Felhívtam az ügyeletet, azt mondták, ha más baja nincs ne vigyem be. Másnap már fájt a szája, nem akart enni és lázas volt. Az ügyelet még mindig nem akarta fogadni. Végül közel két hetet töltöttünk kórházban, mert a herpesz vírus nemcsak herpanginát okozott, hanem súlyos bőrtüneteket is, az amúgy is súlyosan atópiás kisfiunknál.

Én értem, hogy orvoshiány van, meg az ügyeleten 50-60 kisgyerek van (bár mi már nem először vagyunk kórházban, és én nem tapasztaltam egy több százezres városban, Pesten biztosan másképp van a nagyobb létszám miatt, hogy 50-60-an mentek volna az ügyeletre du. -éjjel.) de gondolom van más is, aki megnyugvásként viszi be a lázas gyereket. De ez a dolga! Ezért lett orvos! Én se nyávogok a nyári táborok és nyári napközik miatt, mert a munkámmal jár, !

2012. márc. 22. 21:54
 18/22 anonim ***** válasza:

A láz,az láz,gyermeknél 38 foktól kell csökkenteni. Nekem is 3 gyermekem van,és én is ezt tettem volna! A 39 fok feletti testhőmérséklet nem mondható normálisnak,még egy felnőtt embernek sem,nem hogy egy gyereknek!

Hogy vagytok?

2012. márc. 23. 07:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Nekem is 3 gyermekem van :-) A nagy (jövőhéten lesz 5 éves) este kapott egy kúpot,most reggel 38,5-et mértem,kapott nurofent reggeli után. Éjszaka a középső kezdett köhögni. Én is elkaptam,nagyon fáj mindenem, hol fázom,hol melegem van,köhögök,orrot fújok... "Imádok" egyedül lenni ilyenkor a lányaimmal. :-( Az apuka is csak húsvétra tud hazajönni,apósom aki pár házzal odébb lakik,szintén iszonyat rosszul nézett ki két napja,tegnap meg ki sem jött,a kapuja zárva van,nem tudok bemenni megnézni,hogy hogy van.

Köszönöm Mindenki válaszát,nagyok kedvesek vagytok!!

2012. márc. 23. 07:39
 20/22 anonim ***** válasza:

De hogy is!Semmi probléma!

Jobban van egyébként a kislányod????

2012. márc. 23. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!