Bevigyem az ügyeletre? 2,5 éves,4 napja kapta el a hányás-hasmenést. Szerencsére nem durva.
Első nap 3szor hányt és ment a hasa 2szer. Inni normálisan ivott. Láza is volt. Másnap délelőtt még volt láza, de már nem hányt, csak feküdt, pihent, na meg kb 3szor volt hasmenése. Aznap jó ha 3 dl-t megivott. Tegnap és ma csak fáradt, eddig megivoltt 6-7 dl-t. Próbálom itatni, de csak a hiszti megy. Ma csak reggelre volt egy kevés hasmenése. Tegnap óta már ugyan úgy viselkedik mint előtte (hisztik, veszekedés...), bár most elment aludni amit amúgy is ilyenkor szokott.
Gondolkodtam hogy bevigyem-e, de félek hogy valami mást is összeszed és hazahoz (itthon van még egy 1 éves tesója).
A kiszáradásnak milyen jelei vannak? Hívtam a gyerekorvost, de Ő is beteg. Az ügyeletet mondta, de a fent említett okokból nem szeretném ha nem muszáj. Valamint én is elkaptam...bár ma már jobban vagyok.
Ha ma már jó a kedve és ennyit ivott és már csak 1x fosott akkor nem vinném be. De neked kell eldönteni.
Próbálj neki olyat adni amit szeret és folyékony, ilyenkor amúgy nagyon jó a ropi, perec amiben só is van. keksz. Amit ne adj neki tejtermék.
de pl ha szereti a krumpli levest.
Szerintem ne vidd az ügyeletre, hiszen egyre jobban megy a folyadékpótlás. Nektek ilyenkor nem ír fel a doki Normolyt-ot?
A kiszáradás jelei:
Az itatáshoz:
Nekünk az is szokott segíteni, ha valami "extra" innivalót kap: olyan szörpit, amit ő csinál meg (ő keveri fel), vagy szívószállal ihatja, de van, hogy azt kéri, hogy legyen kisbaba és akkor nurofenes fecskendővel issza az orvosságot vagy csak egyszerűen orvososat játszunk: én vagy a nővére az orvos, aki megvizsgálja és orvosságot ír fel neki, amit azonnal be kell vennie (ez általában 10 nurofenes fecskendős gyógyszer, közösen számoljuk, jó móka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!