Éjjel is itassam 3,5 éves lányomat, aki délután óta mindent kihányt?
Délután 4 óta hány szegénykém, még a víz sem marad meg benne. Este fél 8 fele látszott úgy, hogy végre nem kell neki 10-15 percenként hányni, így elkezdtem kortyonként itatni, de amint elaludt, kb. 5 perc után felébredve az a néhány korty is kijött.
Próbáljam meg itatni vagy elég ha reggel kezdem, addig is pihen a gyomra.
Nincs hasmenése szerencsére, egyelőre.
Valahol azt olvastam, hogy elég ha 6 óra múlva kezdem el az itatást és akkor még nem szárad ki, főleg, h nincs hasmenése.
Szerintetek?
szerintem irány az ügyelet mert könnynek kiszáradhat!
ÉN legalábbis vinném..
2éves kislány anyukája
Ha semmi nem marad benne már 6 órája akkor ügyelet. Próbálj meg ne vizet adni, tegyél bele pár csepp citromlevet, vagy valami gyenge teát. Teáskanállal 2-3-mat.
Ilyen nincs, hogy pihen a gyomra reggelig.
Ha folyamatosan, a víztől is hány, irány a kórház... Nekem is volt ilyen, egész éjjel nem maradt meg bennem semmi, egy korty tea után is már indult meg minden...
Mire infúziót kaptam (pedig már kora hajnalban húztunk a kórházban) már eléggé sötét volt a vérem, annyira kiszáradtam...
Sokmindentől lehet a folyamatos hányás... jobb esetben csak egy vírus, de a kiszáradás veszélye akkor is fennáll, főleg egy ennyi idős gyereknél...
Rossz esetben perforálódott vakbél miatt is lehet.
Láza nincs? nem fáj a pocija?
Amúgy egyetértek: azonnal ügyelet!
"Valahol azt olvastam, hogy elég ha 6 óra múlva kezdem el az itatást és akkor még nem szárad ki"
nem tudom, hogy du. 4kor kezdett el hányni, és este 10kor tetted fel a kérdést akkor túl vagytok azon a 6 órán, csak kéne itatni :SS
pici sót tegyél a teájába, épp csak egy csipetet!
de a legjobb szőlőlé lenne
Egy idős doktornéni ajánlotta nekem - és bevált! - hogy durván hányós gyereknek FÉLÓRÁNKÉNT adjak egy teáskanál limonádét. Akár álmában is lenyeli egyébként, emeld meg a kis fejét és lassan csurgasd a szájába.
Én nem szoktam ügyeletre rohanni, de azért, mert ez a félóránként egy kiskanál módszer eddig még mindig segített. Van egy homeopátiás bogyó is, ami nagyon sokat segít hányinger ellen (magamon is kipróbáltam, de a gyerekeimnél is bevált) azt szoktam nekik adni, ha nagyon durván hánynak, eddig még mindig megúsztuk az ügyeletet, gyorsan rendbe szoktak jönni.
Abban viszont teljes mértékben egyetértek a többi hozzászólóval, hogy nem hat órát, egyet se szabad várni, adni kell egy-egy kortyot a kicsinek, mert valóban ki fog száradni és akkor dekkolhattok infúzióra kötve a kórházban.
Köszönöm a válaszokat.
Úgy néz ki minden oké. Negyedóránként itattam vele 2-3 kortyot és nem jött ki. Ezt hajnali 2-ig csináltuk. Most ébredt és már evett is sós krumplit, meg iszik magától, persze többször keveset.
A szőlőlét én is olvastam, hogy nagyon jó, Apa éjjel ki is ment venni, mert nem volt. :)
Szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!