Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel tudnám segíteni 26 hós...

XStefix kérdése:

Mivel tudnám segíteni 26 hós lányomat, hogy elaludjon délután?

Figyelt kérdés

Már egy hete kínlódunk emiatt. Ami eddig eszembe jutott, mind kipróbáltam: délelőtti nagy levegőzés (séta, játszótér); "rendes" mennyiségű ebéd (bár nem vagyunk nagy evők..); ugyanaz a napirend, mint korábban (peluscsere, ivás, cumi a szájba, kiságybatevés a párnáira, redőnyhúzás, odaülök mellé az ágyhoz és simizem vagy ha elég, akkor hagyom); kicsit lengébb ruha, hátha melege van; peluscsere közben altatóéneklés stb. Hozzáteszem, nemrég hagytuk el a délutáni elalvós szopit - de néhány napig különösebb gond nélkül a fenti módon is simán elaludt! Már kezdtem örülni, hogy nem lesz belőle hercehurca, erre tessék... Újabban hiába csinálom a fenti minta szerint, nem sikerül elaludnia. Látom rajta, hogy totál álmos, de pár perc elteltével egyszerűen nem tud tovább nyugton feküdni és összevissza fetreng. Olyan, mintha nem hagyná magát elaludni.?! Igyekszem persze megfigyelni, hogy mit csinál és próbálok logikázni, hogy vajon mi lehet a baj, de nincs több ötletem. :(

Eredetileg egyébként éjjel 10 órát, napközben 1,5-2 órát aludt - most így éjjel alszik 11-12-t.

Tudtok valamit tanácsolni?

Egyáltalán lehetséges, hogy egy gyerkőc ennyi idősen elhagyja a délutáni alvást? Pedig szerintem még jó ideig szüksége lenne rá és ezt rajta is látom... :S

2010. máj. 5. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is így van...Nem alszik kb másfél hete ebéd után.Az első hét nagyon rossz volt,láttam rajta én is hogy álmos,de most már simán el van estig.Így hamarabb fekszik,fél nyolckor már alszik.Nekem a másik két gyerekem is így volt,és hiába mentek oviba,ott sem aludtak soha egy percet sem.Ha kipróbáltál már minden lehetőséget,akkor szerintem hagyd.Lehet ha hagyod,akkor pár nap elteltével igénye lesz a napközbeni alvásra.
2010. máj. 5. 15:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Hm, lehet. Talán csak én parázom túl és ezt érzi ő is. Tény, hogy mostanában piszok feszült vagyok más okokból is.. Köszi a választ!

De ha másnak van még ötlete, kíváncsian várom.

2010. máj. 5. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egyszerűen ilyen korszakában van.... Nem biztos, hogy akar aludni. Sok minden sokkal jobban érdekli, elvesztegetett időnek érzi az alvást. Az én lányom is volt így kb. 19-20 hónapos volt akkor. Egyszerűen nem tudtam letenni. Én is ideges voltam emiatt. De aztán azt csináltam, hogy nem kezdtem el játszani vele, amikor már szerettem volna, ha elalszik, hanem hagytam békén. Egy darabig jött-ment, duruzsolt, játszott, aztán győzött az álmosság. Bement a szobába és elaludt. Azóta is az van, hogy ha Ő úgy érzi, akkor megy aludni. Néha befekszem mellé én is, de nem beszélek akkor hozzá, hanem úgy csinálok mintha aludnék (el is köszönök tőle, hogy szép álmokat!) és várom, hogy elaludjon. Csak jobban szeretem, ha egyedül alszik el délután, nem kell, hogy ott legyek, mert szeptembertől bölcsis lesz és ott sem leszek ott alvásnál, így meg nehogy gond legyen. 2 éves kislány anyukája.
2010. máj. 6. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Hát az én kislányom 3 éves 1,5 éves kora óta délutánonként heti 1*2* alszik. Éjjel Ő is 10-12 órákat szunyál. Én nem erőltetem, mert nem erőltetem. Mi sem vagyunk mindig álmosak:). Nekünk is azt mondta az orvos, hogy éjjel kipiheni magát. Majd az oviba a korán ébredés és a sok játék miatt alszik. Remélem:) Szerintem nem kell erőltetni és aggódni sem kell. A gyerek úgy is érzi mikor fáradt. Amúgy mindig változnak:)
2010. máj. 10. 13:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Nálunk is változó a helyzet. Pl. ma a korai (és nyűgös) kelés után volt egy kiadós játszóház, így most épp megy a szunya. :) De múltkor még a majálisozás vagy a nagy játszóterezés után se... Azért még lazásan figyelem a csajosom, hátha rájövök valami "turpisságra", ami segíthet, de már nem rágom a körmöm miatta. Ti is és más ismerős anyukák is azt mondták, hogy ez van, ezt kell szeretni, és végül is én is arra jutottam, hogy most akkor így változott az életünk. Erőltetni ugye úgyse lehet, de azért majd időnként próbálkozunk, ha úgy látom, lenne esély.

Egyébként ahogy végig gondoltam, nagyon valószínű, hogy a beszédfejlődés miatt van "baj": máskor is tapasztaltam már, hogy amikor látványos mozgás- vagy beszédbeli ugrásunk volt, előfordultak hasonló tünetek. Egyszerűen annyira pörög ilyenkor a kis agya, hogy nem tud pihenőállásba kapcsolni. Dehát ennek végülis örülni kell. :)

Köszi a segítséget mindenkinek!

2010. máj. 11. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!