Van itt olyan anyuka, akinek a gyereke (2év körüli) délután 14-30,15-00körül szokott aludni?
Párszor már megkaptam az ismerőseimtől,hogy miért altatom el ilyen későn...szeretném,de egyszerűen nem alszik el,nem tud 12-00körül még aludni.Pedig reggel 7-30,8-00körül ébred.
Próbáltátok előbbre hozni az alvást?Sikerrel?
Köszönöm a tanácsokat!
Mi fél 7-8 közt ébredünk és 2-kor teszem le feküdni, előbb nem aludna el, vagy csak nehezen, de ilyenkor 5 perc alatt elalszik. 3 körül kel föl és kb 9-fél10 körül megyünk aludni - az apja későn ér haza és így ő is tud vele lenni még egy kicsit, úgyhogy nekünk így tökéletes.
Amúgy meg ha nektek jó így, akkor minek okoskodnak az ismerőseid? Ráér átszokni, mikor muszáj lesz korán kelni ovi miatt, ott majd korábban el is alszik, nem lesz gond.
Mikor bölcsibe járt, akkor korábban kelt-korábban aludt délben, nem volt semmi probléma az átszokással. Most megint itthon van velem, mert hamarosan jön a tesó és nem dolgozok.
Ha este időben ágyba bírod parancsolni nincs ezzel baj.
Majd ha oda kerül a sor, hogy oviban aludni kel ebéd után, ott megszokja, megtanulja, látja a többi gyerektől, plusz az óvónénik nagyon meggyőzőek tudnak lenni.
Viszont ha későn fekszik akkor én előbbre hoznám a fektetést még akkor is ha borzasztó korán lesz is ébredés.
Akkor az én kisfiamhoz nem tudom mit szólnának azok,akik megszóltak-e miatt.
Igaz még csak 21 hónapos,de még 2x alszik napközben.
Reggel 6.00-6.30 körül ébred.
9.30-10.30-ig alszik.
14.30-16.00-ig alszik.
Este pedig legkésőbb 21.00-re alszik.
Próbáltam átszoktatni,de nem bír ébren maradni,10 óra után már nagyon nyűgös.
Van két nagyobb testvére is,ők simán átálltak 1 éves korukban a napi 1x-i alvásra ebéd után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!