Mit lehet tenni, ha a 2,5 éves kisfiam nem akar délután egyáltalán aludni?
Ő nagyon mozgékony, fáradhatatlan, sosem megnem álló kisfiú.
Délelőtt vásárlás, játszótér, főzés, alvás.
Nem pörög túl saját magához képest, nem mozog keveset, nem unatkozik.
Lehet tenni valamit, hogy aludjon 1-2 órát ebéd után?
Nem eszik édességet, csokit, nem iszik csak vizet, c-vitaminos vizet.
Eddig nem volt az alvással gond, csak 1-2 hete van ez.
Az én 3 nagyobb gyerekem 2 évesen hagyta el a délutáni alvást. Ennyi volt az alvásigényük... Egy ideig még próbálkoztam, utána feladtam, látva, hogy nekik nincs rá szükségük.
Most a kicsi lesz 3 éves és néhány hónapja már ő sem alszik nappal. Egyszerűen neki ennyi az igénye. Pedig nincs semmi, ami felpörgetné :)
Ma sem aludt és nem is volt fáradt. Este 9-kor aludt el.
Én vagyok így hulla, mert van egy kishuga is, akit így nehéz altatni délután, mert a bátyja miatt (5 hónapos) most ez nehezen megy.
Nem erőltetem, próbáltam, melléfeküdtem, de ami nem megy, nem megy.
Nyilván minden kis gyermeknek izgalmasabb játszani, felfedezni a világot, mint aludni és ilyenkor minden elmés trükköt bevetnek.
(Pisilnem kell, szomjas vagyok, stb..) de senkit ne vezessen félre! ! Nekik még szükségük van délután is pihenésre. Akik azt mondják " jó van az úgy..", biztosan nem tart napirendet, ami ugye megint csak fontos része gyermekünk fejlődésének! Sztem az egyik legrosszabb amit egy szülő tehet ezzel kapcsolatban, ha engedi gyermekét össze-vissza lefeküdni. ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!