Most olvastam itt egy kerdesnel hogy ha labujjhegyen jar/repked egy kisgyerek az problema. De hat miert?
"A legedesebb es legaktivabb gyerek akivel talalkoztam"
Hát...a legaktívabb és lábujjhegyen jár?...pont mint az én fiam.
Jaj kedves 20. válaszoló.
Segítenél nekem? Mennyibe kerül ez a tsmt torna? gyerekorvos beutal vagy magánúton? milyen ez? házhoz jön valaki vagy vinni kell? Semmit nem tudok róla, nálunk tegnap derült ki a gond, fiam is figyelemzavaros, túlmozgásos és koordinációs zavara van. Mint megtudtam az Amerikai úton.
Kérlek írj nekem. köszönöm
teljesen laikusként azt mondanám attól függ, hogy milyen gyakran csinálja ezeket
pl ha néhanapján otthon repked 1-2 percet, és egyébként semmi gond nincs vele, akkor valszeg semmi baj
de ha mondjuk lábujjhegyen megy az utcán, úgy sétál, akkor azért az eddigi válaszolók véleménye alapján én biztos hogy elvinném kivizsgáltatni
azt hozzá kell még tennem, hogy az én kisfiam soha nem repked, és nem jár lábujjhegyen
26-os vagyok, ez a két tünet volt sokáig nálunk is, tegnap kaptuk meg a diagnózist az autizmus spektrumzavarról. Hiába gyanítottam régóta, most teljesen összeomlottam. Idegrendszeri éretlenséget rendeltünk mi is ezek hátterében, mert koraszülött volt oxigénhiannyal született, de sajnos nagyobb a baj. A
pszichiáter szerint ezek a repetitiv mozgáskésztetések csak a "jeghegy csúcsa" a látható dolgok,
mellette még nagyon sok olyan
dolgot felsorolt ami nem volt
ilyen feltűnő de mutatta az eltérő fejlődést.
Oda kell figyelni ezekre mozgásokra sajnos mert sokszor ezek a legkorábbi, laikusként legkönnyebben észlelhető tünet. Amikor legelőször a fejlődésneurologián említettem ezeket egyik kontrollon (akkor
volt kb 14 hónapos a fiam) rögtön mondta a doktornő, hogy autizmusra utalnak, de ne ijedjek meg ez csak gyanú viszont mindenképpen szeretne bennünket újra látni egy fél év múlva. Akkor ott volt egy rossz érzésem hogy ez nem csak
gyanú. Az anyai megérzések ritkán tévednek, érdemes komolyan venni őket és bármilyen félelmetes és fájdalmas is-, a végére járni. Mi is addig húztuk halasztottuk a kivizsgálást amíg már nem bírtam tovább kétségek közt őrlődni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!