Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hónapos kisgyerek miért...

16 hónapos kisgyerek miért megy gyakran lábujjhegyen? Másnál is előfordul? Mitől lehet? És mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

2012. márc. 4. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mikor kezdett járni? Mert ha nemrég, akkor normális, de ha régebb óta ezt csinálja, akkor érdemes ortopéd orvoshoz fordulni. Gyakran okoz lábujjhegyezést a bébikomp. Nem kompozott esetleg?
2012. márc. 4. 20:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ortopéd doki mondta, hogy teljesen normális, ha mezítláb csinálja.

Szép fokozatosan hagyták el a lányaim, az egyik néha még mindig felmegy. 2,5 évesen.

Rendszeres kontrollra járunk a dokihoz, minden rendben velük.

2012. márc. 4. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
Még gömbölyű a talpacskája, azért kényelmesebb lábujjhegyen járnia. Természetes ez, nem kell ellene tenni, ahogy egyre többet járkál a láb majd aszerint alakul. Minden rendben van.
2012. márc. 4. 21:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt. Természetes folyamat. És az egyensúly-érzéke is alakul így.
2012. márc. 4. 22:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősünk kisfia is lábujjhegyen járt. Elvitték orvoshoz, kiderült, hogy letapadtak az izmai-most 1 évig legalább gyógytorna, szerencsére már sokat javult.
2012. márc. 5. 17:00
 6/11 A kérdező kommentje:

12 hónapos kora óta jár, de a lábujjhegyen járást csak néhány hete kezdte, eddig mezítláb csak a talpán járt. Körülbelül azóta van újabb cipője is, mert kinőtte az előzőt, én már arra is gondoltam, hogy az alakított valamit, nem jó a kiképzése, vagy nem tudom. Elvben még úgyis vissza kell mennünk a Heim Pálba, mert ott 4 hónapos korában azt mondták, hogy ha majd önállóan jár, érdemes egy kontrollra elvinni. Azt mondták, hogy semmi baja egyébként akkor (csípőficam-szűrésen voltunk). Eddig nem vittük, mert nem volt semmi panasz, de most meggondoljuk, hogy mégis ott töltünk egy fél délelőttöt.

Nagyon köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 5. 21:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja, és nem bébikompozott.
2012. márc. 5. 21:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, még annyi, hogy pontos legyek, hogy ezt csak mezítláb csinálja, cipőben nem.
2012. márc. 5. 21:05
 9/11 anonim ***** válasza:
3. vagyok, az lesz, amit én mondtam... Minden jót nektek!
2012. márc. 5. 21:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Biztosan tényleg az amit a 3as válaszoló írt. AZ én fiaim 18 hósak, az egyik egy kg-mal nagyobb, és az ő lába látszatra is duckó, gömbölyű. Ő az aki többször lábujjhegyez még most is, másik fiúcskám nem nagyon csinálja. Neki szép, egyenes a lába amúgy.
2012. márc. 5. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!