16 hónapos kisgyerek miért megy gyakran lábujjhegyen? Másnál is előfordul? Mitől lehet? És mit lehet tenni ellene?
Nekem ortopéd doki mondta, hogy teljesen normális, ha mezítláb csinálja.
Szép fokozatosan hagyták el a lányaim, az egyik néha még mindig felmegy. 2,5 évesen.
Rendszeres kontrollra járunk a dokihoz, minden rendben velük.
12 hónapos kora óta jár, de a lábujjhegyen járást csak néhány hete kezdte, eddig mezítláb csak a talpán járt. Körülbelül azóta van újabb cipője is, mert kinőtte az előzőt, én már arra is gondoltam, hogy az alakított valamit, nem jó a kiképzése, vagy nem tudom. Elvben még úgyis vissza kell mennünk a Heim Pálba, mert ott 4 hónapos korában azt mondták, hogy ha majd önállóan jár, érdemes egy kontrollra elvinni. Azt mondták, hogy semmi baja egyébként akkor (csípőficam-szűrésen voltunk). Eddig nem vittük, mert nem volt semmi panasz, de most meggondoljuk, hogy mégis ott töltünk egy fél délelőttöt.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!