Ha egy kisgyerek nem barátkozó és érzékeny a zajokra, az már autista?
Mi a különbség a félénk gyerek és az enyhe autizmus között?
Sok helyen olvasom, hogy teljesen egészségesnek tűnő gyereket autistának diagnoztizáltak, mert pl nem tud barátkozni. HOgy van ez? Hol a határ? Légyszi ne linkeljetek autista oldalakat mert nem jutottam eddig tovább. Személyes tapasztalat érdekelne.
Na,akkor én is egy ellenpélda leszek.:-)
Az én fiam nagyon nehezen mosolygott másokra amíg pici baba volt,persze rám meg apára nagyon,de az idegenekre nem,a dokinál,védőnőnél mindig sírt sokáig.Most 3 éves lesz áprilisban,és olyan szinten szocializálódott,hogy nyitottabb mint én,pedig én barátkozós vagyok nagyon.Mindenkinek köszön,szó szerint mindenkivel szóba elegyedik,puszit dobál.A gyerekeket imádja,bárkivel "elmenne",de a fél szeme mindig rajtam van.:-)
Az orvosnak magától puszit ad.Szóval nem tudom,hogy mennyi idős a gyereked,de rengeteget változnak a gyerekek akár hónapok alatt is.Nem kell messzemenő következtetéseket levonni 1-1 olyan dologból ami gyanúsnak tűnik.
Nagyon köszönöm, amiket írtatok!
Azért is írtam enyhe autizmust, mert ott ahol már a családtagokkal is furcsán teremt kapcsolatot, nincs szemkontaktus, azt én már inkább közép kategóriába sorolnám ( hozzátenném, teljesen laikus vagyok).
Viszont itt a GYK-n is olvastam nem egy olyan esetről, hogy az anyuka megdöbben, mikor az óvónénik elküldik vizsgálatra a gyerkőcöt, mert hogy nem tud barátkozni stb, pedig amúgy egy nyitott, beszédes, érdeklődő kiskölyök. És a végén kiderül, hogy enyhe autista.
Szóval ezért tettem fel a kérdést.
Valami olyasmi jött le a válaszaitok által, hogy ki kell várni és majd elindul a fejlődés egyik irányba: Vagy megnyílik vagy még bezárkózóbb lesz?
Persze személyesen is értintett vagyok, igaz egyre kevésbé gondolom, hogy autista lehetne a kisfiam, de mondom, nem tudom hol a határvonal.
Írjatok még ha van tapasztalat!Köszönöm!
Kedves utolsó válaszoló!
Neked is nagyon köszönöm! Örülök, hogy ennyi pozitív példa van egy ilyen kérdésre.
Reméljük nálunk is pozitív irányba változik, (ami szerintem talán elindult, majd meglátjuk)
Különben most 2 éves a kisfiam.
Köszönöm az új válaszokat!
Kedves Utolsó,
most kicsit összezavartál, én azt hittem az autizmus az az, ha a gyerek nem képes kapcsolatot teremteni a külvilággal.
Te azt írtad, hogy a gyerek lehet barátkozó, nyitott és mégis autista. Akkor miben merül ki ez a fajta autizmus?
Akkor mi az az autizmus?
Illetve mit jelent a lábújjhegyen járás? Az én kisfiam néha pár másodpercig lábújjhegyen jár, aztán utána megint napokig nem.
Különben köszönöm a soraidat, érdekes volt olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!