Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves fiammal nem mehetünk...

2 éves fiammal nem mehetünk sehova, mert azonnal sírni kezd. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Kapott egy oltást 17 hónaposan (bárányhimlő), aztán a 18 hónapos kötelezőt, aztán 19 hónaposan a bárányhimlő ismétlését. Azóta akárhova megyünk idegen helyre, azonnal sírni kezd. A gyógyszertárban, a postán, a védőben, még a ruházati boltokban is kiakad. Mindig elmondom neki, hogy mi fog történni, hogy ide most bemegyünk vitamint venni, vagy most itt befizetjük a csekkeket, de mintha nem értené, csak hisztizik. Hogy tudnám erről leszoktatni? Na, meg az orvosi rendelőnek még a környékére sem mehetünk!

2012. febr. 23. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom ,lehet ez csak a tipikus dac korszak egyik "tünete",de neked mint az anyukájának ezt jobban kell tudni nála esetleg hogy nyilvánul meg a dac,te jobban ismered!

Ha szerinted nem szimplán erről van szó,akkor én elvinném a helyedben egy szakemberhez,gyerek pszichológushoz, lehet tényleg az oltás hagyott benne ilyen mély nyomot!

2012. febr. 23. 14:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Nalunk ugyanez a helyzet. 2 es fel eves, es ha idegen helyre megyunk akkor azonnal ordit mert azt hiszi, hogy a doktornenihez megyunk. En elmagyarazom, hogy hova megyunk, es ha ott elkezd sirni felveszem es elmondom megint, hogy semmi baj nincs, probalom vigasztalni,elmondani neki, hogy itt nincs doktorneni, de addig nem megyek sehova amig el nem vegeztem a dolgom. Sajnos ez elegge

nyugos igy, de nem tudok mast csinalni. Elobb utobb felfogja, hogy semmi nem fog tortenni vele. Nalunk mar egy kicsit jobb a helyzet. Csak attol felek, hogy mi lesz akkor, ha tenyleg orvoshoz kell majd vinnem.

Bocs, hogy semmit nem tudtam segiteni, de tudd hogy nem vagy egyedul.

2012. febr. 23. 15:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor remélem, hogy nem kóros. Már ez is segítség.
2012. febr. 23. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!