Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért mond magára ilyet egy...

Miért mond magára ilyet egy kisgyerek (rossznak születtem)?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 éves, nagyon risszuk viselkedik, ha szólok neki mintha meg sem hallaná, eddig az oviban még el is volt, de mostmár az óvónő is panaszkodik rá,hogy nem hajlandó csinálni a feladatokat, állandóan szaladgál , ugrál egy percet nem bír megülni.Egyébként nem egy rossz eszü gyerek, mindent megjegyez, csak épp semmi nem érdekli, rajzolás, festés ilyesmikre gondolok, csak az ugra-bugra, és a rosszalkodás. Na szóval leültem ma beszélgetni,hogy miért viselkedik így, mikor ha akar olyan ügyes is tud lenni, erre a válasz az volt,hogy azért mert ő nem tud jó lenni rossznak született, erre kérdeztem,hogy miért gondol ilyen butaságot de erre nem kaptam választ.
2012. febr. 25. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt tuti hallotta valahol. Ha nem is magára vonatkoztatva, de szerintem ilyet nem talál ki egy ötéves.

Aztán lehet, hogy tévedek...

2012. febr. 25. 16:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, honnan szed ilyeneket,nem régen is uyganígy kérdeztem,hogy miért viselkedik így akkor meg az volt a válasz,hogy azért mert ő buta és nem is tud jól vislekedni,nem is tudja ,hogy kell, lehet az óvodába mond neki ilyeneket valaki vagy fogalmam sincs.
2012. febr. 25. 16:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Biztosan hallotta valahol, az óvónő mondhatta rá. Az a baj, hogyha egy gyermek jól viselkedik, az természetes, de ha nem, akkor egyből szóvá teszik. Többet kéne dicsérni, attól np majd az önbizalma.
2012. febr. 25. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen erősítsd benne azt, hogy nem rossz ő, csak a viselkedése nem helyes egy adott helyzetben. Szerintem ahhoz, hogy ilyet mondjon, elég, ha valaki (mondjuk óvónő) azt mondta rá, hogy milyen rossz gyerek. Mivel mindent megjegyeznek a lurkók, simán magáévá tehetett egy ilyen beszólást. Igaza van az előzőnek, dicsérd nagyon, ha jót csinál, a folytonos tiltás, szidás épp az ellenkezőjét váltja ki, arra kéne rámutatni, mit csináljon, nem mindig arra, hogy mit ne.

Ha nagyon mozgékony, próbáljátok kitalálni, milyen olyan tevékenység van, amiben ez előny számára, hülye példa talán, de ha valamit kint hagy az óvónő az udvaron, vele hozassa be, vagy ilyesmi.

Nálunk lényegében hasonló a probléma, bár az én gyerekem épp mozogni nem szeret, viszont órákig elbabrál dolgokkal. Az óvónőknek nem az álma, de rájöttek, hogy ha megfelelő feladatokat adnak neki, szárnyakat kap.

Az is hasonló, hogy az én gyerekem meg egyszer valami olyat mondott, hogy ő mennyivel okosabb a többinél. Hát, nem örültem neki, nehogy már nagyképű legyen, elmagyaráztam, hogy mindenki másban jó, másban okos, ő ebben, Pistike meg amabban…

2012. febr. 25. 20:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Enyem is detto ugyanilyen , csak o az oviban visszafogja magat:) 5 eves szinten, nem tud megulni a hatsojan, egesz nap ugral a butorokon amitol a hajam az egnek all, elmondani nem tudom hanyszor mondtuk el neki hogy veszelyes, nem szabad tonkre megy abutor stb. Rajottem hogy egyszeruen csak unalombol csinalja ezt. Olyan tipus aki egyedul nem tud jatszani le kell ulni vele a mai napig. Ha van idom akkor le is ulok vele vagy en vag apa, vagy pedig adok neki"munkat" segit a mosogatasban stb ezt elvezi hogy felnottkent van kicsit kezelve. O nem azt mondja hogy rossz, hanem azt hogy nem tudja a testenek megmondani hogy ne ugraljon. Ha eltelik ugy egy nap hogy nem ugralt vagy ha megis csinalta de befejezte ha raszoltam este mindig elmondom neki lefekvesnel, hogy aznap nagyon szepen viselkedett, es ugye nem is volt olyan rossz hogy nem ugralt. Csak sajnos van hogy elszakad a cerna foleg ha veszelyes dolgot csinal (pl multkor a lepcson akart bukfencezni) akkor ijedtemben kiabalok vele...
2012. febr. 25. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!