Miért mond magára ilyet egy kisgyerek (rossznak születtem)?
Ezt tuti hallotta valahol. Ha nem is magára vonatkoztatva, de szerintem ilyet nem talál ki egy ötéves.
Aztán lehet, hogy tévedek...
Mindenképpen erősítsd benne azt, hogy nem rossz ő, csak a viselkedése nem helyes egy adott helyzetben. Szerintem ahhoz, hogy ilyet mondjon, elég, ha valaki (mondjuk óvónő) azt mondta rá, hogy milyen rossz gyerek. Mivel mindent megjegyeznek a lurkók, simán magáévá tehetett egy ilyen beszólást. Igaza van az előzőnek, dicsérd nagyon, ha jót csinál, a folytonos tiltás, szidás épp az ellenkezőjét váltja ki, arra kéne rámutatni, mit csináljon, nem mindig arra, hogy mit ne.
Ha nagyon mozgékony, próbáljátok kitalálni, milyen olyan tevékenység van, amiben ez előny számára, hülye példa talán, de ha valamit kint hagy az óvónő az udvaron, vele hozassa be, vagy ilyesmi.
Nálunk lényegében hasonló a probléma, bár az én gyerekem épp mozogni nem szeret, viszont órákig elbabrál dolgokkal. Az óvónőknek nem az álma, de rájöttek, hogy ha megfelelő feladatokat adnak neki, szárnyakat kap.
Az is hasonló, hogy az én gyerekem meg egyszer valami olyat mondott, hogy ő mennyivel okosabb a többinél. Hát, nem örültem neki, nehogy már nagyképű legyen, elmagyaráztam, hogy mindenki másban jó, másban okos, ő ebben, Pistike meg amabban…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!