Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisgyerek miket tud...

2,5 éves kisgyerek miket tud rajzolni?

Figyelt kérdés

Szokott rajzolni / festegetni ennyi idős gyermeketek?

Tud már rajzolni felismerhető formát? és ha igen, mit?

(elsősorban a kisfiúk)

2012. febr. 14. 23:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Többnyire csak firkálgat, de semmi komoly.
2012. febr. 14. 23:57
 2/7 anonim válasza:
Testvérem kisfia 2éves és 7hónapos.Sokat rajzolunk,festünk,gyurmázunk.Még nem rajzolt semmi felismerhetőt.Gyurmából sem készített még semmi egyszerű dolgot csak pici gòlyókat formál belőlük és borsónak hívja ezeket.Amikor fest akkor pedig vonalak sokaságát festi le és ezeket fűnek hívja amiben a nyuszi elbùjik:-)
2012. febr. 15. 00:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam 2 és fél éves lesz márciusban. Ha mondom neki, hogy rajzoljon karikát, akkor rajzol egy kört, aminek a vége nincs bezárva, inkább csigavonal-szerű. Meg szokott sín-t rajzolni a vonatnak, olyankor rajzol egy emelkedő girbe-gurba vonalat, és mondja, hogy "sí".

Egyébként ritkán rajzol.

2012. febr. 15. 00:27
 4/7 anonim ***** válasza:
2,5 éves a kisfiam. Autót rajzol. Ami persze igen nagy jóindulattal autó. Egy téglalapszerű valami és alatta girbe-gurba karikák- amik szerinte a kerekek. Rajzol még csiga-bigát, ami körbe-körbe karikákból áll :) Hát ennyi :):):)Ja, és még karikát is.Mindenkinek szép napot!
2012. febr. 15. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:

2,5 éves múlt a fiam és a körön és vonalakon kívül nem sok felismerhetőt rajzol. A kör általában napocska de pl sugarakat nem rajzol hozzá.

Aztán kör a fej is, belefirkál a körbe azok a szemek. Én látom, de kusza dolognak látszik csak.

Eddig két felismerhetőt rajzolt, egyszer egy fejet két szemmel és két füllel. Jó helyre is rajzolta be, de azóta se csinált ilyet. A másik egy hóember volt. Egyszerűen egymásra rajzolt 3 karikát. :)

Amúgy még csak firkálgat. Festéssel ugyanez a helyzet.

2012. febr. 15. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem rajzolt még felismerhető dolgokat de amiket firkál azokat megnevezi hogy ő azt minek gondolja,pl szokott autót,fát,házikót,a kör volt már hogy majdnem sikerült neki!
2012. febr. 15. 16:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Márciusban lesz 2,5 éves a kisfiam. Még csak firkál ő is. Persze a képzelete szárnyal, mindig elmondja, hogy most ezt vagy azt rajzolt éppen. De azok leginkább párhuzamos egyenes, függőleges vonalak - táblára krétával így rajzol -, és majdnem karika-szerű irka-firkák - ezeket meg füzetbe ceruzával vagy tollal. Valamelyik nap közölte velem, hogy ANYA, EZEK A BETŰIM TÖKÉJETESEK. :) Hát persze, hogy azok! :)))

Viszont ha én írok neki, akkor felismeri a betűket, az abc-ből már rengeteg betűt ismer (van egy babalaptopja, és onnan tanulta meg). Ha leírom, hogy APA, MAMA, ANYA, ATI, ezeket felismeri és mondja is. Szokta kérni, hogy együtt írjuk le valamelyiket ezek közül, akkor én vezetem a kezét, és együtt leírjuk. Tudom, hogy korai, de nagyon érdekli, hát nem tilthatom tőle.

2012. febr. 15. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!