Egy kisgyereknek meddig mehet fel a láza?
Köszönöm!
Ezek csak úgy felmerültek, nem vagyok "paramami". Csak úgy eszembe jutott.
A 37,8 még csak hőemelkedés.
Nekem minden orvos úgy mondta, hogy 38,5 foktól csillapítsuk a lázat, addig hagy dolgozzon a szervezete.
A nagyfiamnak 11 hónaposan nagyon magas láza volt, napokig, és amikor 40,5 fokra ugrott neki, hiába hívtuk az ügyeletet, nem jöttek ki, merthát úgysem tudnak mit tenni. Na mi ekkor vittük be a kórházba...
Azóta mindkét gyerek volt már 39-39,5 fokos, de sosem vittük őket kórházba. Kellő odafigyeléssel és a megfelelő lázcsillapítási technikákkal, kúpokkal, meg lehet előzni, hogy magasra szökjön a testhő.
5.vagyok
igen, nekünk is ezt mondták az ügyeleten, annyi különbséggel, hogy mi előtte kúpoztuk, hűtőfürdőztük, és nem ment le a láza, csak emelkedett. Aznap délelőtt voltunk is gyerekorvosnál, picit piros volt a torka, ennyi.
És igenis van rá injekciójuk, amivel lejjebb vihető a láz. Csakhát éjjel nem szeretnek kijárkálni az ügyeletes orvosok.
Ez onnan jutott eszembe amúgy, hogy a bátyám három évesen láz miatt feküdt kórházban. És így jött, hogy hány fokos láztól kell a gyereket kórházba vinni.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!