Előfordul, hogy ennyire össze-vissza alszik egy 14 hónapos kisgyerek?
Hát magától biztosan nem múlik el.Egy kisgyereknek rendszerességre nagyjából azonos napirendre van szüksége amit megszokhat és az úgy van mindig.Nekem a 2 első gyerekem 1 éves korára már csak 1x aludtak naponta ebéd után.De akkor nem volt,és nincs is apelláta,lefekvés van.A kicsi 11 hós,Ő még 2x alszik egy nap,neki nem elég 1 alvás.De mindig ugyan abban az időben teszem le.Délelőtt 10-kor,és du 3-kor.akkor is ha nem látom éppen álmosnak.Van,hogy játszik 10-20 percet az ágyában,de mindig elalszik végül tehát szüksége van rá.Már próbáltam,hogy ebédig ébren tartom,és 1x aludjon de nem megy,akkor elalszik ebéd előtt.
Alakítsatok ki napirendet,mert ez így szerintem nem jó sem a gyereknek sem neked.Mi is sokat megyünk a gyerekekkel,olyankor máshogy alakul a napunk de ebből sosincs gondunk.otthon viszont mindig a megszokott van,ettől kiegyensúlyozottak.
Köszi a választ!
A napirendünk teljesen stabil és kiszámítható (volt eddig...), tehát én is mindig azonos időpontban tettem le aludni. Csakhogy ha 30 perc elteltével sem alszik el, hanem felkel és huncutkodik, nem tudok mit tenni, kiveszem a helyéről... Meddig várjam, hogy elaludjon? Nem tarthatok a járókában (ahol alszik) egy ilyen nagy kisfiút, ha ébren van. Viszont így borul a délutánunk, mert valamikor előbb-utóbb csak elálmosodik...
Az én lányom is 14hós. Mi most vagyunk már úgy 2 hónapja abban a fázisban, hogy egy alvás kevés, kettő pedig sok. Az elmúlt másél-2hétben mindig 12körül próbálom meg lefektetni, eddig mindig elaludt vagy 5perc vagy 20perc után, de félóra után felkelt és nem tudtam visszaaltatni.
2 órát egy huzamban utoljára 3hete aludt.
Szerintem el fog múlni. Lehet, hogy jön a foga és ez egy kicsit megkeveri őt.
"A gyermek alvási rendje tehát néhány hetente, 1-2 havonta megváltozik, ami gyors fejlődését, növekedését tekintve nem meglepő. Néhány nehezebb átmeneti nap után azonban újra nyugodtabb időszakok következnek. Nagyobb nehézségeket egy és két éves kor között a napi két alvásról a napi egy alvásra való átállás jelenthet. Semmiképpen nem szabad azonban az alvási szokásokat erőszakkal alakítani, vagy az alvást erővel elhagyatni. "
És még egy cikk, de ezt már nem másolnám be: [link]
Egyébként okulva az előző napok kiborító félórás alvásaiból én ma a hátamra vettem a lányomat és már több mint 2 órája alszik (ezalatt elmosogattam, főztem, tergettem és most netezek; de nem ébredt fel). Esetleg ezt Te is megpróbálhatnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!