Egy- vagy többgyerekes Kismamák! Ti kire bízzátok/bíztátok a gyerekeiteket, ha itt az idő?
Nekem van egy kisfiam, most másfél éves, és a tesó hamarosan megszületik. Mi sajnos abban a helyzetben vagyunk, hogy nem nagyon tudjuk kire bízni a kisfiunkat, mert anyósomék és a szüleim is messze laknak. (Anyósék 120 km-re, anyukámék 80 km-re.)
És Ti hogyan oldjátok meg? Vagy hogyan oldottátok meg anno? És ha hirtelen jönnek a fájások, mikor éppen a kisfiaddal vagy otthon?
Én még ebben nem vagyok "gyakorlott", jelenleg fogalmam sincs, hogy hogyan oldjam meg, bármikor jöhet a tesó.
kisfiaddal/kislányoddal*
Bocsánat, rosszul írtam...
Amikor tesóm született, hozzám áthívták a nagynénémet. Este 11 körül indult be anyunak a szülés, felhívták a nagynénit, hogy jöjjön át hozzánk, ő hívott egy taxit, amikor a taxi ideért, apu és anyu lementek, és mentek vele tovább a kórházba, nagynéni meg fel hozzám :)
Nálunk mondjuk van nagyszülő, akire kisfiamat bízhatom, de ha nem lenne, akkor a keresztszülővel beszélném meg, vagy a legjobb barátnőim egyikével, hogy ha eljön az idő, akkor bevállalja-e a fiamat, ha beindul a szülés. Nem csak eggyel, hanem legalább kettő vagy három emberrel beszélnék (legjobb barát, kolléganő, stb.), hogy ha a szülés beindulásakor egyik épp beteg, vagy ilyesmi, akkor legyen " B terv".
Az én barátnőm októberben fog szülni,van már egy 5 éves fia,és mivel az ő és a férje szülei is külföldön élnek nem tudják majd rájuk bízni a gyereket,szóval azt beszéltük meg,ha itt az idő,akkor telefon,és megyek,vagy a kórházba vezető úton lepasszolják hozzánk a gyereket.(egy kerületben lakunk)
Nem tudod valamelyik nagyit odaköltöztetni?
Az a baj, hogy apukám beteg, ágyban kell feküdnie, így anyukám nem tud jönni, mert egyszerre két helyen nehéz lenni. :( Ezért a párom vagy átviszi a fiúnkat, vagy anyósomat áthozza ide egy éjszakára, aztán a párom lenne a gyerekkel. Vagyis eleinte ezt akartuk de anyósom viszont tartózkodik, azt mondta, hogy ő nem szívesen jön ide, inkább menjen oda a kisfiúnk... Aha, majd csak azért 120 km-t fog a párom autózni. Nem hiszem.
Úgyhogy valahogy meg kell oldanunk. De fogalmam sincs, hogy hogyan.
Barátnő?
Jó szomszéd akiben bízol?
Szomszédokra nem bíznám, mert a kisfiam nem szereti őket, mindig bújik előlük.
A barátnőmet még nem kérdeztem, lehet, hogy elvállalná. Vigyázott már a kisfiamra egyszer 2 órát. Most is csak egy éjszakáról lenne szó.
Köszönöm az ötletet! Megtárgyalom az Urammal. :)
Muszáj felkészülni több mindenre/mindenkire,főleg ha nem várt pillanatban kell rohanni!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!