Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy- vagy többgyerekes Kismamá...

Egy- vagy többgyerekes Kismamák! Ti kire bízzátok/bíztátok a gyerekeiteket, ha itt az idő?

Figyelt kérdés

Nekem van egy kisfiam, most másfél éves, és a tesó hamarosan megszületik. Mi sajnos abban a helyzetben vagyunk, hogy nem nagyon tudjuk kire bízni a kisfiunkat, mert anyósomék és a szüleim is messze laknak. (Anyósék 120 km-re, anyukámék 80 km-re.)

És Ti hogyan oldjátok meg? Vagy hogyan oldottátok meg anno? És ha hirtelen jönnek a fájások, mikor éppen a kisfiaddal vagy otthon?

Én még ebben nem vagyok "gyakorlott", jelenleg fogalmam sincs, hogy hogyan oldjam meg, bármikor jöhet a tesó.

2012. febr. 29. 12:40
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

kisfiaddal/kislányoddal*

Bocsánat, rosszul írtam...

2012. febr. 29. 12:42
 2/18 anonim ***** válasza:
Abban az időben odaköltöztettem anyut / anyóst (amelyik közelebb van) így a probléma meg van oldva. Ha nincs egyik sem, akkor barát, vagy valaki vigyáz rá addig, amíg meg nem jelenik valamelyik nagyszülő.
2012. febr. 29. 12:43
 3/18 anonim ***** válasza:

Amikor tesóm született, hozzám áthívták a nagynénémet. Este 11 körül indult be anyunak a szülés, felhívták a nagynénit, hogy jöjjön át hozzánk, ő hívott egy taxit, amikor a taxi ideért, apu és anyu lementek, és mentek vele tovább a kórházba, nagynéni meg fel hozzám :)

Nálunk mondjuk van nagyszülő, akire kisfiamat bízhatom, de ha nem lenne, akkor a keresztszülővel beszélném meg, vagy a legjobb barátnőim egyikével, hogy ha eljön az idő, akkor bevállalja-e a fiamat, ha beindul a szülés. Nem csak eggyel, hanem legalább kettő vagy három emberrel beszélnék (legjobb barát, kolléganő, stb.), hogy ha a szülés beindulásakor egyik épp beteg, vagy ilyesmi, akkor legyen " B terv".

2012. febr. 29. 12:44
 4/18 anonim ***** válasza:
Én a 35. hétben járok. Pont a napokban kezdtem el agyalni a dolgon. Nekem 3 és fél éves a fiam. Még nem jutottunk döntésre. Anyósomék jó 60 kilométerre laknak, 1 óra az út idáig (autóval). Anyukám közelebb lakik, most vettem az ötletet, hogy taxival elhozathatnám. Ő talán jó fél óra alatt itt lenne. Még az is megfordult a fejembe, hogy ide "költöztetem" valamelyikőjüket. A fiam 5 nappal jött hamarabb. Félek, most is hamarabb szülök. Olyan rossz, hogy ilyen kiszámíthatatlan.
2012. febr. 29. 13:21
 5/18 anonim ***** válasza:

Az én barátnőm októberben fog szülni,van már egy 5 éves fia,és mivel az ő és a férje szülei is külföldön élnek nem tudják majd rájuk bízni a gyereket,szóval azt beszéltük meg,ha itt az idő,akkor telefon,és megyek,vagy a kórházba vezető úton lepasszolják hozzánk a gyereket.(egy kerületben lakunk)

Nem tudod valamelyik nagyit odaköltöztetni?

2012. febr. 29. 13:25
 6/18 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy apukám beteg, ágyban kell feküdnie, így anyukám nem tud jönni, mert egyszerre két helyen nehéz lenni. :( Ezért a párom vagy átviszi a fiúnkat, vagy anyósomat áthozza ide egy éjszakára, aztán a párom lenne a gyerekkel. Vagyis eleinte ezt akartuk de anyósom viszont tartózkodik, azt mondta, hogy ő nem szívesen jön ide, inkább menjen oda a kisfiúnk... Aha, majd csak azért 120 km-t fog a párom autózni. Nem hiszem.

Úgyhogy valahogy meg kell oldanunk. De fogalmam sincs, hogy hogyan.

2012. febr. 29. 13:30
 7/18 anonim ***** válasza:

Barátnő?

Jó szomszéd akiben bízol?

2012. febr. 29. 13:32
 8/18 A kérdező kommentje:

Szomszédokra nem bíznám, mert a kisfiam nem szereti őket, mindig bújik előlük.

A barátnőmet még nem kérdeztem, lehet, hogy elvállalná. Vigyázott már a kisfiamra egyszer 2 órát. Most is csak egy éjszakáról lenne szó.

Köszönöm az ötletet! Megtárgyalom az Urammal. :)

2012. febr. 29. 13:40
 9/18 anonim ***** válasza:

Muszáj felkészülni több mindenre/mindenkire,főleg ha nem várt pillanatban kell rohanni!

Sok sikert!

2012. febr. 29. 13:51
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. febr. 29. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!