Nekem van egy 4 és fél és egy 2 éves gyerkőcöm. Jó kis program az együtt sütés-főzés, de sokszor az 1 órás művelet együtt kb. 2 és fél óráig tart... :) Pláne, ha a férjem is jön :)
2012. febr. 20. 10:47
1/7 anonim válasza:
Ó, imádunk együtt főzni. Pici korától kezdve kint van velem a konyhába. Eleinte a hordozóba a pulton, utána a földön játszott. 1,5 éves korától pedig a pulton ül. Most 3 éves, de nagyon segítőkész:-)
2012. febr. 20. 10:50
2/7 A kérdező kommentje:
A lelkesedésből nálunk sincs hiány. 2 évesem egyfolytában kekszet szeretne szaggatni, mióta karácsonyra négyesben készítettük a mézeskalács kekszeket. :)
2012. febr. 20. 11:13
3/7 anonim válasza:
Ha rászánod az időt, akkor nagyon jó móka tud lenni. Nekem az az egy problémám van csak, hogy amikor utána takarítani kell (minden tiszta liszt, minden segédeszközből 2t kell elmosogatni, elpakolni...) az már nem érdekel senkit :) Amikor nincs aznapra más dolgom, akkor hagyom, ha viszont szalad a ház, és más program is van, akkor gyurmáznak a konyhaasztalnál, abból "sütnek, főznek", és az is majdnem olyan jó :)
2012. febr. 20. 11:22
4/7 anonim válasza:
A mindennapi főzésbe nem vonom be őket, ilyenkor pont az a lényeg, hogy valamit gyorsan összedobjunk vacsira (napközben dolgozunk).
De hétvégén néha főzőcskézünk családilag, inkább a sütisütésbe szeretem őket bevonni, mert ott könnyű mindenkinek a maga képességeihez illő feladatot adni, és nem olyan veszélyes (pl. nincs forró serpenyő stb.). Azt élvezik a gyerekek. :)
2012. febr. 20. 11:54
5/7 anonim válasza:
Önjelölt kis szakácsnőm 2 éves, nagyon édes, ahogy segíteni akar :) De valóban, nagyon elhúzódik az idő, ha Ő is "segít". Ez csak azért zavar, mert van egy pici 4 hónapos fiam is, akivel szintén foglalkozni, szoptatni kell. De nem szívesen küldöm ki a konyhából, nehogy elveszítse az érdeklődést, lelkesedést :)
2012. febr. 20. 13:31
6/7 anonim válasza:
Az én fiamat nem érdekli a főzés hiába is akarnám bevonni,pedig jó lenne mert addig nem igazán játszik el magában amíg főzök :( Kirohan,megkérdezi mit csinálok,és vagy visszamegy a szobába,vagy addig a konyha asztalnál firkálgat!
2,5 éves.
2012. febr. 20. 13:42
7/7 anonim válasza:
2 éves és 4 éves fiúk. A kicsi mindig segít, sosem erőltettem, sosem hívtam, magától jött és jön mindig. A nagy inkább a dió, mák, cukordaráláskor, tésztaszaggatáskor segít. A pici pedig még kevergetni is, végülis mindent:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!