Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy- vagy többgyerekes Kismamá...

Egy- vagy többgyerekes Kismamák! Ti kire bízzátok/bíztátok a gyerekeiteket, ha itt az idő?

Figyelt kérdés

Nekem van egy kisfiam, most másfél éves, és a tesó hamarosan megszületik. Mi sajnos abban a helyzetben vagyunk, hogy nem nagyon tudjuk kire bízni a kisfiunkat, mert anyósomék és a szüleim is messze laknak. (Anyósék 120 km-re, anyukámék 80 km-re.)

És Ti hogyan oldjátok meg? Vagy hogyan oldottátok meg anno? És ha hirtelen jönnek a fájások, mikor éppen a kisfiaddal vagy otthon?

Én még ebben nem vagyok "gyakorlott", jelenleg fogalmam sincs, hogy hogyan oldjam meg, bármikor jöhet a tesó.

2012. febr. 29. 12:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem a nagymamám lakott a legközelebb, szerencsés voltam gyalog 10 percre, mikor a második baba született. A cuccom szüléshez, és a nagytesónak a legszükségesebb hetekkel előtte össze volt készítve, mert az első babám korán és váratlanul érkezett. Szóval felkaptam a táskákat, a nagyot betettem a babakocsiba és átvittem a dédihez. A mentőt hívtam menetközbe a dédi címére. Esetleg tesód, sógornőd, unokatesóid nincsenek a közelben?
2012. febr. 29. 14:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Bátyám van, külföldön él. Az unokatesóimmal nem tartom a kapcsolatot.

Kicsit fura családnak tűnhetünk így kívülről, pedig valójában nagyon egyszerűek vagyunk. :)

2012. febr. 29. 14:41
 13/18 anonim ***** válasza:
Én falun lakom, nekünk itt mindenki ajálkozott, az összes szomszéd, még a védőnő is, ha szülni kezdek, akkor nyugodtan szóljak. (Mondjuk a védőnő azt mondta, hogy éjjel nem vállalja, de a szomszédok azt mondták, hogy még éjjel is nyugodtan szóljak.) Meg is lepődtem, mert annyira azért nem vagyunk puszipajtások. Anyu 40 km-re lakik innen, de én azért aggódtam, mert ő azt mondta, hogy éjjel mindig kikapcsolja a telefonját. Ki is akadtam rá, hogy még ilyenkor sem lehet ezt elvárni egy nagymamától?! A szomszédoktól meg igen? Na, mindegy, végülis nálunk úgy alakult, hogy túlhordtam a babát, és reggel az NST-ről már nem engedtek haza, úgyhogy apa elvitte a lányomat a nagymamához, és este jött hozzám vissza, amikor konkrétan beindult a szülés.
2012. febr. 29. 16:13
 14/18 A kérdező kommentje:
Akkor nektek mondhatni szerencsésen alakult... :) Remélem nekem is sikerül találnom valakit, mielőtt megszületik a kis tesó.
2012. febr. 29. 16:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Ezzel én is bajban voltam fél éve,de végül megoldódott. A Párom mamája (75 éves) és a Apósom együttesen vigyázott a két lányra- ezért így,mert apósom éjjel nem ért rá,a Dédi meg egyedül nappal nem bírt volna boltba is menni,az ovit is megjárni...

De nálam "hirtelen" indult be a szülés,még senki nem volt itt a két gyermekemen kívül,amikor rohamban kellett indulni. A Mentős kiokított,hogy ilyenkor nyugodtan hívjuk a Rendőrséget,hiszen kiskorúak lesznek egyedül. Amikor hívta a rendőrséget,akkor mondta. Mire ideértek,addigra a kapu előtt a mentőben a kicsi is felsírt már és Apósom is ide ért :-)

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv:3 lányos

2012. febr. 29. 17:06
 16/18 anonim ***** válasza:
15: Ezt nem is hallottam. És a rendőrség mit csinál a gyerekekkel éjszaka?
2012. febr. 29. 20:39
 17/18 A kérdező kommentje:
Ez engem is érdekelne. Csak azért, mert van rendőr a családban és ő este műszakos...
2012. febr. 29. 21:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva lövésem sincs,és akkor meg sem fordult a fejemben,hogy megkérdezzem... Mire kiértek,addigra már itt volt Apósom is...
2012. febr. 29. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!