Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit jelent hogy autisztikus...

Mit jelent hogy autisztikus tünete van 1 gyereknek? Akkor már autista is? Esetleg fejlesztéssel ez megszüntethető?

Figyelt kérdés

2012. márc. 22. 14:54
1 2 3 4
 31/37 Omerta_ válasza:
Hagyjuk már a hülyeséget. Ha felmerül valami betegség gyanúja, csakis az nyugtathatja meg valamelyest a szülőt, ha mindent megtud a betegségről és minden információt megkap az orvosoktól.
2012. márc. 29. 01:44
 32/37 A kérdező kommentje:

A ti gyermekeitek közül van olyan aki megijed a hangoskodó gyerekektől, kiabálástól, esetleg befogja a fülét ha ordító gyerek közeledik felé?

Ez ha nem tévedek természetes dolognak számít!?

Ugyan is a bölcsiben a gondozó panasz szintjén meséli nekem hogy meg riad a többi gyerektől a kislányom! Szinte úgy mondja hogy azt hiszem arra céloz ez is egy autisztikus jele a gyermekemnek!

De hát ez nem természetes? Itthon ha az apja flexel le sem tolja! Ha szirénázó autót lát nem fél!Egyedül a tűzijátékot nem bírja nézni mert remeg úgy fél a hangos pattogástól!De hát 2.5 éves! Most akkor ez is baj?

Esküszöm már néha be tudnék csavarodni ezektől...

2012. ápr. 1. 13:08
 33/37 anonim ***** válasza:

Sokat nem tudok a témához hozzászólni, csak annyit, hogy az én kisfiam 4/9-es apgarral született, jártunk fejlődésneurológiára, Dévény tornára 1 éves koráig. Most másfél éves lesz, készülünk a kontrollra, visszamenni.

Ahogy olvastam a hozzászólásokat, felfedeztem egy csomó autisztikus tünetet a kisfiamon. Le volt maradva a mozgásfejlődésben, szereti pakolgatni a dolgait, szereti a rendet maga körül, néha, ha mérges mert valami nem úgy történik ahogy ő szeretné csapkodja a fejét, utál öltözködni, bár a hisztije csillapítható ilyenkor, végül mindig sikerül meggyőzni és nyugi felöltözni.

Előfordult már 1-2x, hogy sírva fakadt a hangosan kiabáló, rohangáló gyerekektől.

De soha nem mondták nekem, hogy autisztikus tünetei lennének! Ahogy Te is írtad, kedves Kérdező, Te húztad ki az orvos szájából! Szerintem inkább azért mondta, mert nem akart hazudni, ha már rákérdeztél. Ha ezek autisztikus tünetek, akkor nem mondhatja azt, hogy nem.

Kisfiam 1 éves kora óta mindent megért, és mindent tökéletesen elmutogat, ha valamit szeretni.

Szerintem sincs szó autizmusról a lánykádnál! Biztos vagyok benne, hogy a torna és a különböző fejlesztések segíteni fognak és Te is megnyugszol, ahogy látod majd a változásokat.

Ja! És van barátnőm 5 éves a kislánya, úgy ordított a körfűrésztől mint akit nyúznak! Szerintem ez sem jelent semmi extrát. Van aki fél az erős zajoktól, van akit az össze-vissza rohangáló üvöltő gyerekek irritálnak.

2012. ápr. 3. 13:08
 34/37 anonim ***** válasza:

Az én nagylányomnak is voltak autisztikus tünetei, nem nézett az emberek szemébe, óvodás korában sem barátkozott a gyerekekkel, kissé fura érdeklődési körei voltak pl. listát vezetett a buszok rendszámáról amiken már utazott meg hasonlók. Az első szorosabb barátságokat kamaszkora után tudta kialakítani, mikor már egy matektagozatos gimnáziumban tanult.Most informatikus hallgató. Továbbra is vannak furcsaságai, de a saját köreiben teljesen jól funkcionál, megtalálta azokat az embereket, akik elismerik a pozitívumait, és elviselik a problémásabb vonásait.

Nála semmiféle szülés körüli aggasztó esemény nem történt, szerintem egyszerűen ilyen géneket örökölt. Édesapja hasonló személyiségű, második gyermekem kifejezetten társasági lény, a harmadik viszont megint ilyen kis magának való.

2012. ápr. 3. 23:27
 35/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!Higyjétek el megnyugszom tőlük!!!
2012. ápr. 4. 14:23
 36/37 Omerta_ válasza:
Egy munkámból kifolyólag elég mélyen bele kellett ásnom magma a dologba, ha esetleg nem jól alakulnak a dolgok, írj, mert itt Angliában egy doktornő nagyon komoly, szinte száz százalékos arányban gyógyít autista kisgyerekeket, és szívesen megosztom veled, amit megtanultam erről.
2012. máj. 6. 23:33
 37/37 anonim ***** válasza:
kedves kérdezö! megirnád mi lett veletek? köszi
2012. nov. 12. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!