Táppénz (veszélyeztetett terhesség miatti tp) alatt megszüntethető a munkaviszony a munkáltató részéről?
Nem.
Terhesen védett vagy, esetleg ha felszámolják a céget és jogutód nélkül megszűnik.
Én így jártam!:(((
Megszüntette a céget(magánvállalkozás),így nem kellett utánam fizetnie tovább...majd a felesége újraindította és csinálják tovább.Én meg 7 hónapos terhesen mehettem a munkanélkülbe,hogy biztosított jogviszonyban legyek.Mert ha nem akkor nem járt volna tgyás,gyed.És majd ha lejár nincs hova visszamenni,csak munkanélkülire:(
19.09 vagyok.Igen!Menj munkanálkülire,de arra figyelj,hogy a mikor szülsz akkor kapj állaskeresési járadékot és nem segélyt!!!!?ert ha már túl vagy azon az időn amikor ajáradék jár akkor nem kapsz majd tgyást-gyedet.És így van,ha megszünik a munkaviszonyod a munkáltató jogutód nélküli megszünése miatt,akkor a táppénz sem jár tovább.Egész pontosan még egy hónapig jár a passzív táppénz.Azt használd ki!!!!És utána munkanélküli!
Mennyi idős terhes vagy?Mikor szünik meg a cég?
MÁR NINCS PASSZIV TÁPPÉNZ!
Kérdező, a felszámolás azért jó pár hónapig eltart, beszélj a felszámolóval, és kérdezd meg, mikorra várható.
Utána igénylej álláskeresési támogatást.
A határozott idejű munkaviszony a határozott idő lejártáig ugyanúgy viselkedik, mint a határozatlan (védelem szempontjából). Csak nem köteles hosszabbítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!