Szobatisztaság és beszéd összefügghet egymással?
2 éves múlt a fiam, és jó lenne, ha lassan szobatiszta lenne. Legkésőbb szeptemberre, mert akkor felvennék az oviba. A tesót úgy szoktattuk bilire, hogy egyszerűen levettem róla a pelust. Egy párszor összepisilte magát, aztán ráült a bilire. Már majdnem 3 éves volt. Ráadásul a fiam közel sem olyan fejlett, mint a lányom volt ennyi idősen. Ő már 2 évesen mondatokban beszélt. A fiam 1-2 szót mond, és általában azt látom, hogy nem olyan értelmes, mint a leányzó volt 2 évesen. Pl. a lányom a képeskönyvben végigmutogatta az összes állatot, ha rákérdeztem, a fiam még a kisujját sem emeli fel.
Azt mondja a férjem, hogy hagyjam ezt a szobatisztaság kérdést még, mert úgysem fog menni. Még nem elég okos. És hogy csak stresszelni fog, ha bepisiltetem. Szerintetek? Persze egyáltalán nem szól, hogy pisilni kell, de a lányom sem szólt soha, szóval szerintem arra hiába várok.
Én egyébként már azt is kipróbáltam, hogy vettem silányabb minőségű pelust, hátha. De tök mindegy volt, hogy pampers, vagy csak mezei noname, akkor is belepisilt. Még most is belepisilne, ha ráadnám. De van elég értelmes hozzá, hogy ne kelljen már neki, ezért kitartok, és nincs peló. :)
Szerintem próbáld ki. Két nap alatt észre fogod venni, hogy érinti lelkileg.
Nem olvastam végig a válaszokat, de a kérdésedre a válasz, hogy nem függ össze, legalább is szerintem. A kislányom unokatestvére 4 éves lesz és még alig beszél! Viszont már 2 éves kora óta szobatiszta. Azt éppen tudja mondani, hogy pisi meg kaka, meg még pár szót, de mondatokat még nem mond. (de ez már egy más probléma)
Tényleg minden gyerek más, és másként fejlődik, de többször hallom azt, hogy a fiúk néha egy kicsit elmaradnak a lányoktól ebben a korban.
Én ezért is szeretnék mégy egy kislányt, és nem fiút, mert úgy szeretem, hogy olyan ilyen kis okosak, cserfesek a lányok, a környezetemben minden kislány ilyen. És előre elnézést kérek a fiús anyukáktól.
Utolsó válaszoló: van is miért elnézést kérned! Milyen duma már ez???: "a fiúk néha egy kicsit elmaradnak a lányoktól ebben a korban. Én ezért is szeretnék még egy kislányt, és nem fiút, mert úgy szeretem, hogy olyan kis okosak, cserfesek a lányok, a környezetemben minden kislány ilyen."
Mert a fiúk nem lehetnek okosak, cserfesek??? Képzeld a 2,5 éves fiú gyerekem folyamatosan, összetett mondatokban beszél, és kapaszkodj meg: nem csak magyarul, hanem angolul is tud!!! Miről beszélsz??? Anyám, ezt a vadparasztságot....
Nem állt szándékomban megint vitát gerjeszteni, hagyjátok már ezt.
Egyébként tényleg mások a fiúk, a lányokkal sokkal egyszerűbb az élet. Nekem ezt mondták, de nálunk be is jött. Remélem a fiam lassan már behozza ezt a dolgot, mert kicsi korában nem aludt, nem szopott, elég problémás volt. A lányommal nem volt semmi gond.
az eredeti kérdésnél maradva, szerintem nem függ össze, vagyis nálunk nem
kisfiam van, 2,5 éves, gyönyörűen beszél, egész nap be nem áll a szája, de nem szobatiszta még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!