Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves a fiam és csak állva...

3 éves a fiam és csak állva hajlandó kakilni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A pisivel nincs gond, pár napja már csak alváshoz kap pelust.Ha kakil, a közelébe sem lehet menni: integet, hogy ne nézzük és a wcről, biliről hallani sem akar, állva rendezi el a dolgot. Már próbálkoztam azzal, hogy csináltunk egy "kaki-kuckót", ahová elbújhat, siker esetén ígértem neki matricát, amit aztán kiragasztunk neki, de hiába. Nehezíti a helyzetet, hogy neki csak 2-3 naponta van széklete, így kevesebb alkalmam nyílik próbálkozni.Mit tehetnék? Idővel erre is megérik?
2012. márc. 8. 13:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet. :) Most odáig jutottunk, hogy a sarokba befut, ha kakil és rávettem, hogy a falnak támaszkodva gugoljon le. Egyenlőre ennyi, a többiről nálunk se hajlandó még beszélni se.
2012. márc. 8. 14:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Úgy látszik vannak ilyen tipusú gyerekek. az én lányom is ilyen volt, most lesz 5 éves és kb 1 éve minden rendben. De 3 évesen még nem volt szobatiszta, szeptemberben kezdte az ovit és kb előtte 2 héttel sikerült a nappali pelust levenni. Éjszaka sem pisilt bele, de akkor a pelus még fennmaradt. Ugyanis esténként végezte a nagydolgát, csakis pelusba, kb 3-4-5 naponta. Ha nem adtam rá pelust akkor visszatartotta. Ezért inkább minden este ráadtam, hátha sikerül. És ő is csak állva tudta. Az oviban nem is tudták, hogy ő "ilyen", mivel ez esti program volt.

De nem tudok tanácsot adni, mert fogalmam sincs hogy oldódott meg. Egyszer csak sikerült WC-be is (bilihez már nagy volt, elzsibbadt a lába), eleinte ritkábban, mostanában már kb 2 naponta. Azt találtuk ki, hogy meséskönyvet visz a WC-re, így van türelme ott ülni és egyszercsak sikerül. Biztos, hogy meg kell érni rá. Ők szerintem nagyon lelkis, nagyon érzékeny gyerekek és sajnos minden sérelmet sokáig magukban tartanak, nehezen dolgoznak fel. ezek a dolgok összefüggnek.

2012. márc. 9. 18:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tudom, hogy az idő sok mindent megold- csak hát lassan meg kellene kezdeni az ovit, mert munkába kell állnom. Na, majdcsak lesz valahogy...
2012. márc. 13. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!