3 és fél éves fiam nem hajlandó zöldséget enni. Mit tehetnék, hogy újra kiegyensúlyozott legyen az étkezése?
Add neki pl. nyersen,csinálj belöle salátákat, ne fözeléket meg levest - sok gyerek igy jobban szereti. A másik, hogy segitsen a konyhában az ételkészitésnél, darabolni tudja a zöldségféléket, és közben szabad torkoskodni is belöle.
Ha végképp nem akarja sehogy megenni, akkor adj neki helyette gyümölcsöket.
Ami viszont nagyon fontos, ne tarts neki "elöadást" hogy miért "kell" zöldségeket enni, ugyanis az, hogy egészséges, meg kell a vitaminok miatt, stb a gyerekekre egyértelmüen elriasztólag hat.
Egy időbe a lányom sem ette meg csak a krumplit. Csináltam belőle főzeléket, tettem bele répát is, az összeturmixoltam, úgy habartam be. Megette.
Meg csináltam hamis fasirtot, reszelhetsz bele a hús mellé krumplit, répát, stb, vagy egyszerre több félét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!