Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A zöldség- vagy húsleves...

A zöldség- vagy húsleves levében marad valamilyen vitamintartalom a belefőzött dolgokból? A lányom nem eszik meg semmilyen zöldséget, csak a levesek levét kanalazza ki.

Figyelt kérdés
De ha összetöröm vagy leturmixolom és visszateszem a lébe, akkor is kiszúrja és már nem kell neki. Amúgy most gyümölcsöket sem eszik, már égnek áll tőle a hajam.
2011. júl. 22. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mekkora a lányod?
2011. júl. 22. 13:29
 2/11 anonim ***** válasza:

nem nagyon...

miért nem csinálsz mondjuk gyümölcstortát, gyümölcsfagyit, gyümölcslevest tejszínhabbal, stb...

Ezeknek egy gyerkőc sem tud ellenállni, különösen, ha nem csak finomak, de szépek is, amikor a tányéron elé kerülnek.

;-)

2011. júl. 22. 13:31
 3/11 anonim ***** válasza:
tudtommal a vitaminok nem bírják a főzést, így nemhogy a lében, de a sűrejében sem marad vitamin. Maradnak viszont rostok és áványi anyagok.
2011. júl. 22. 13:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem szeretnélek kiábrándítani, de az én lányom bizony nagyon is ellen tud állni a gyümölcsös édességeknek, bármilyen szépek és illatosak :)
2011. júl. 22. 13:33
 5/11 A kérdező kommentje:
1,5 éves. és bizony az enyém is félretolja a gyümölcsrizsből, túrókrémből, bármiből, ami nem tetszik neki. Ma pl, tejszínes tészta volt, a tésztát megette (azt mindig megeszi), de kézzel, mivel a sonkát, gombát, kukoricát feltétlenül ki kellett szedegetnie belőle...:) ezen ma már nem is akadok fönt, örülök, hogy legalább eszik valamit és remélem, a bölcsiben majd változnak a szokásai, csak agyvérzést kapok, hogy itt a nyár, a sok idénygyümölccsel és zöldséggel, ennek meg nem kell semmi....
2011. júl. 22. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Èn ezt csinalom: a fiam szereti a danone vanilias pudingot. Semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg darabolva, natur, elérakva. A danone pudingot kiteszem egy kis tálba, teszek bele pl egy pucolt őszibarackot és ugy összemixelem, hogy sima pudingállaga legyen. Szibe nem árulja el, hogy barack van benne, tehát megeszi. Szoktam belemixelni egy babapiskotat es kis fahejat is. Igy esetleg?
2011. júl. 22. 13:46
 7/11 anonim ***** válasza:
Vagy tejbedarat fozok, higabbat, mixelek bele fel almat , fel banant. Ugyanugy feher marad, ugyhogy megeszi.
2011. júl. 22. 13:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is ugyanezt szoktam csinálni, mint az előző válaszoló. Ez nagyon jó trükk, szerintem próbáld ki. Én bolti csokipudinggal szoktam csinálni, a jó csokis puding elveszi a gyümölcsök ízét. Elsősorban banánt teszek bele, azt mindig, mert ettől még puding állaga marad. Aztán teszek mellé más mindenféle gyümölcsöt, ha túl híg, én is besűrítem keksszel. Csak a banán és a csoki ízét érezni más gyümölcsét nem. A lányom imádja, pedig van benne olyan gyümölcs, amiket már megkóstóltattam vele és nem izlett neki. Mindig ez kell neki vacsorára mást nem fogad el.
2011. júl. 22. 13:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia, az én kisfiam detto! Csak a levét eszi meg a levesnek, pedig ő már 2,5 éves! Nem tudok vele mit csinálni..

Amit szoktam, hogy krémleveseket főzök, tejszínnel, így annyira finomak lesznek, simán megeszi! :) Ma pl borsókrém leves volt, de kukoricából, zellerből, bármilyen zöldségből tudsz. A brokkolikrémleves talán a leggyorsabb is..

2011. júl. 22. 14:15
 10/11 A kérdező kommentje:
krémleves, basszus, ez hogy nem jutott eszembe! :)) köszönöm mindenkinek az ötletek, megyek turmixolni:)
2011. júl. 22. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!