Hogy legyen tovább? (szobatisztaság-os kérdés)
2 és fél éves a lányom. Már egy hónapja mindig a wc-be kakil, és kb 1 héttel ezelőtt kezdett szólni, hogy menjünk a wc-re pisilni. De nem mindig szól a pisinél, csak amikor épp eszébe jut, ezért még van rajta pelenka. Van olyan hogy csak akkor szól, amikor megkérdezem, van hogy magától, van hogy egyáltalán nem.
Én igazából nem erőltetem, mert úgy terveztem, hogy majd nyárra veszem le róla a pelenkát, meg elég sokat csavargunk, alig vagyunk otthon, ezért félnék, ha felfázna kint a hidegben, ha véletlenül bepisilne. Mit tennétek a helyemben? Levegyem róla a pelenkát és adjak rá bugyit, vagy csináljam így tovább, hogy néha szól-néha nem, és majd csak ha jó idő lesz, akkor kezdjem el. Nekem tényleg nem sürgős.
A másik problémám az, hogy amikor a wc-be pisil, mindig meg szoktuk dícsérni. És nem tudom, hogy emiatt-e, de van hogy 10 perceket képes a wc-n ülni és erőlködni, hogy jöjjön a pisi. Ha nem kell neki éppen, akkor dühöng és csapkod és sír. Hiába magyarázzuk neki, hogy nem lehet mindig pisilni, de ő annyira akarja. Ha végül kijön pár csepp, akkor meg úgy örül neki. Ez mennyire normális, más is tapasztalt ilyet?
Nálunk a zenélős bili volt ilyen nagy szám, de rájött, hogy nem zenélhet mindig.
Azt ajánlanám, ha otthon vagytok, mindig vedd le a pelust és nem baj, ha kérdezgeted, így tanulja meg és a dícséretet se hagyd el. Ha nagyszülőknél, barátoknál csavarogtok, ott is leveheted, csak vigyél váltóruhát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!