Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség?! Szobatisztaság-kérdés?

Segítség?! Szobatisztaság-kérdés?

Figyelt kérdés
Kislányom augusztusban lesz 3 éves,és sehogy sem haladunk a bilizéssel...Ha határozottan ráültetem,pisil oda is,de ugyanakkor folyton bepisil.Nem szól,ha kell neki,csak úgy elereszti a világba.Néha szól,hogy bepisilt,de sokszor észre se veszi,játszik tovább.Pedig már több mint egy hónapja csak az alváshoz kap pelust,amúgy bugyiban van.Próbáltam,hogy hagyom,hagy legyen a pisis ruhában kicsit,de nem zavarta egyszer sem!Mit csináljak???Ma is néz rám,és csugog a lábán a pisi,úgy sétált a kertben,hogy állt a szandálban a meleg pisi...Még csak azér se szól,hogy öltözzünk át...
2011. máj. 24. 11:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,ő lesz az,aki nem fog bepisilni később álmában :)) nálam ugyanez: egyik gyerek hamar bilizett,később bepisilt.Másik gyerek nagyon későn szokott rá,és soha többé nem pisilt be a későbbiekben :) mindennek eljön az ideje,nem szabad sürgetni,főleg azért,mert mások ferdén néznek,megszólnak.kit érdekel,? :)
2011. máj. 24. 11:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Valószínű még nem érett a szobatisztaságra. Most egy kicsit hanyagold a témát (mondjuk 1 hétig), aztán próbáld újra. Az én kisfiam 3 múlt április végén és kb. 1,5 hónapja szól először, hogy pisi lesz. Addig ment össze-vissza a dolog, őt sem zavarta a pisis ruha. Miután először szólt, szépen haladgattunk, egyre kevesebb volt a baleset, de volt olyan nap is, hogy több ment a naciba, mint a WC-be, szóval voltak visszaesések. Most már napközben 95%-os bizonsággal szobatiszta, de alváshoz még kell pelus. Sőt egyenlőre a kaki zömmel csak pelusba sikerül. Szól, hogy kell neki mert kaki lesz, mikor végzett szintén szól , kidobjuk a kakit a WC-be és lehúzza. Ez egyenlőre csak így megy. Minden gyerek más és ezt sajna erőltetni nem tudod. Nálunk még az hatott nagyon ösztönzőleg, hogy elmentünk alsónacikat venni és ő választhatta ki, hogy milyet szeretne (Verdás,Thomaszos), meg olyan nacit akart mint az apukájáé...boxert.:) Így olyat is vettünk. Szívesen veszi fel és vigyázni akar rájuk, hogy ne legyenek pisisek. Ezt esetleg megpróbálhatod, addig csak legyél nagyon türelemes. Lehet, hogy egyik pillanatról a másikra fodul a dolog és hipp-hopp elhagyja a pelenkát. Minden jót!
2011. máj. 24. 12:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Hát,remélem,történik lassan valami...Persze,nem erőltetem,de azért mégis zavar,mert amúgy nagyon eszes kislány.Mindenki azt mondta,hagyjam csak bugyiban,majd ha érzi hogy kell,ráül a bilire.De hiába,valahogy nem megy.Vagy ennyire nem érdekli,vagy nem érzi az ingert,csak amikor már folyik?

Anyukám is csak vakarja a fejét,pedig hat gyermeket felnevelt már :)

2011. máj. 24. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:

A szobatisztaság nem szellemi munka.

Természetesen okos a kislányod, de még nem érett a szobatisztaságra.

Egyelőre hagyd a csudába, nem a levegőbe beszélek, az én kisfiam is augusztusban lesz 3, én nem vacakolok vele.

Tudja, h van bili, wc, tudja mire való, párszor véletlenül már belepisilt, egyszer bele is kakilt, de ezeket úgy, én figyelmeztettem mindig, h tudod, gatya van rajtad, megyünk bilizni?

Várj még vele, amíg ő akarja. Mennyit pisil egyszerre? Az én fiam még csurgat, keveset, sokszor, így nem is érezheti, h tele a hólyag. Míg az izmok nem fejlődnek ki eléggé, tőle teljesen független, h sikerül, vagy sem, ha jó időben van jó helyen, tehát épp bilin, akkor abba csurog.

Kakilással hogy áll? Mindig ugyanakkor kakil? Elvonul, ha kakil? Szól, ha tele a pelus?

Az enyém még akkor is letagadja, ha három szomszéddal arrébb érezni a szagát:)

Nem érett még rá, de mondom még egyszer, ez nem azt jelenti, h buta.

2011. máj. 24. 13:31
 5/7 A kérdező kommentje:

lyalyának:

Hát úgy van a pisilés,hogy ha feltűnt,hogy rég nem pisilt már,és szólok,hogy üljön bilire,sokat pisil.Viszont a bugyiba is van hogy annyi megy,hogy csak lesek,folyik mindenhova,tele a ruhája-cipője-föld.Akkor szól,ha épp folyatja,vagy már bepisilt,de van hogy látszólag észre se veszi a tócsát maga alatt,játszik tovább...

A kakilás változó időben van.Ha pelus van rajta,kb. 4ből egyszer szól,ha bugyiban van,már kiabál amikor épp jön kifelé,vagy kinyomta az egészet,szól hogy kakilt,szedjük ki.Ma pl. levette a kakis bugyit és nadrágot,és utána szólt,hogy kakilt,de már beletette a bilibe :)

Igazából,a legnagyobb dilemmám,hogy nem tudom eldönteni,nem tudja még,vagy csak dacol,és nem akarja? (Mert ezt is simán kinézem belőle.)

2011. máj. 25. 13:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem tudja még, és ha nem erőlteted, akkor fel sem fog merülni benne, h dacolni kell, arra gondolok, h ha nagyon jutalmazod, vagy épp bünteted, akkor rájön, h ezzel zsarolni lehet.

Ma úgy jártunk, h kérte, h csak gatya legyen rajta, én elmondtam neki, h akkor nagyon kell figyelnie.

Nem is pisilt be, igaz, h bilibe sem, pedig háromszor kértem, h üljön rá, de nem jött semmi. Aztán meg jött, h pisilni kell, levettem róla a gatyát, és kaki volt a gatyában.

Be kell lássam, h még elkülöníteni sem tudja, h pisi vagy kaka, amit érez...

2011. máj. 25. 13:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocsi, mg annyit tennék hozzá, h tegnap medencéztünk, szana-szét pisilte az udvart, és fel sem tűnt neki...Ott állt a pisiben, kérdezem, h te meg pisiltél? Erre nézett rám nagy szemekkel, mutatom a tócsát, erre megvonta a vállát, és elszaladt.
2011. máj. 25. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!